حقایقی درباره نمک خوراکی
نمک که به عنوان کلریدسدیم شناخته می شود، حدود ۴۰ درصد سدیم و ۶۰ درصد کلرید است. انسان ها به نمک نیاز دارند تا زنده بمانند، زیرا بدن ما نیازمند سدیم برای انتقال ضربان های عصبی، انقباض بافت های عضلانی و کنترل مایع در سلول های بدن همراه با سایر الکترولیت ها مانند پتاسیم است.
با این حال، نمک از عوامل برجسته اپیدمی بیماری های قلبی عروقی است که هر ساله افرادی زیادی در سراسر دنیا را در بر می گیرد.
استفاده از نمک در بدن ما، غذا و زندگی گسترده است. در زیر حقایق مربوط به نمک را بیان می کنیم.
نمک برای سلامتی ضروری است. ما هر کدام حدود ۲۵۰ گرم نمک در بدنمان داریم که به سلول هایمان کمک می کند تا مواد مغذی را جذب کنند، به هضم پروتئین کمک می کند، انتقال امواج عصبی و خیلی اتفاقات بیشتر را در بدن میسر می سازد.
بدن ما قادر به تنظیم مقدار نمکی است که مصرف می کنیم، مثلاً در هنگام افزایش مصرف نمک، با ایجاد تشنگی، نیاز به آب اضافی جهت رقیق کردن نمک افزایش می یابد. بدن سالم تنها مقداری نمک نیاز دارد و کلیه ها مازاد آن را دفع می کنند.
حدود ۱۷ درصد نمکی که مصرف می کنیم، به طور طبیعی در غذاها، ماهی و سبزیجات یافت می شود. بقیه مصرف ما از نمکی حاصل می شود که در طول پخت و پز به غذاها اضافه می شود.
برای هزاران سال، نمک برای حفظ مواد غذایی مانند گوشت و لبنیات استفاده شده است. حتی با توسعه یخچال، نمک همچنان یک عامل مهم بهداشت مواد غذایی است. نقش آن به عنوان چاشنی نیز شناخته شده است، اما بسیاری از ما با خصوصیات فراوان آن آشنا نیستیم.
در گوشت فرآوری شده، نمک رنگ را کنترل می کند و بافت و تردی گوشت را بهبود می بخشد. در نان، گلوتن را در خمیر تقویت می کند، بافتی یکدست و یکنواخت را فراهم می کند و خمیر را بدون اینکه پاره شود می توان پهن کرد. نمک سختی و ثبات پنیر را حفظ می کند.
رژیم غذایی فقیر، چاقی، استرس و مصرف الکل، عواملی هستند که منجر به فشار خون بالا و بیماری قلبی می شوند. ما می توانیم با کمک ورزش و با اطمینان از مصرف رژیم غذایی شامل مقدار زیادی میوه، سبزیجات و محصولات لبنی کم چرب، از بروز مشکلات قلبی عروقی جلوگیری کرد. بیشترین موضوع بحث برانگیز درباره مصرف نمک است.
تحقیقات علمی نشان می دهد که رژیم های غذایی کم سدیم اثرات جزئی طولانی مدتی روی فشار خون افراد سالم دارند. در حقیقت، برای گروه های خاصی از افراد، مانند زنان باردار، سالخوردگان و کسانی که سبک زندگی پر انرژی دارند، قطع کردن نمک ممکن است در واقع مضر باشد.
تولیدکنندگان مواد غذایی بیان کرده اند که نگرانی هایی وجود دارد مبنی بر اینکه سلامت عمومی می تواند با کاهش مصرف نمک که توسط استانداردهای غذایی تأکید شده است، مورد تهدید قرار گیرد.
علائم کمبود یا محدود کردن مصرف نمک
اگر بدن نمک کافی دریافت نکند، مشکلاتی برای سلامتی بوجود می آید. چند نشانه کمبود:
- گرفتگی عضلات
- کاهش آب بدن، به خصوص در ورزشکاران
- خطر بالای ابتلا به حمله قلبی
- سردرد
- ضعف
- کج خلقی
- کاهش شناختی در سالمندان
چه مقدار نمک مورد نیاز است؟
بسیاری از مردم نمک بیشتری نسبت به نیازشان مصرف می کنند.
بسیاری از غذاهای فرآوری شده در حال حاضر دارای نمک هستند.
غذاهای سریع اغلب نمک زیادی در آن ها وجود دارد.
مواد غذایی کنسرو شده اغلب نمک دارند.
غذاهای بسته مانند بیسکویت اغلب نمک دارند.
غذاهای بسته مانند چیپس سیب زمینی و چیپس ذرت در آن ها زیاد است.
اگر می دانید که چه مقدار سدیم در غذایتان است، می توانید میزان نمک آن را با ضرب مقدار سدیم در عدد ۲٫۵ حساب کنید.
حداکثر مقدار توصیه شده روزانه نمک برای بچه ها بستگی به سن آن ها دارد.
۱-۳ ساله، ۲ گرم نمک در روز
۴-۶ ساله، ۳ گرم نمک
۷-۱۰ ساله، ۵ گرم نمک
۱۱ ساله و بالاتر، ۶ گرم نمک
شما به نمکی بیشتری از این مقدار نیاز ندارید.
اکثر غذاهایی که ما در خانه می خوریم نیازی به افزودن نمک نداریم زیرا از قبل به آن ها اضافه شده است، به همین دلیل نیازی به گذاشتن نمک پاش روی میز وجود ندارد.
اکثر مردم باید میزان مصرف نمک روزانه خود را به ۲۳۰۰ میلی گرم محدود کنند (تقریباً یک قاشق چای خوری). البته این مقدار با توجه به سن و دیگر خصوصیات می تواند تا ۱۵۰۰ میلی گرم در روز کاهش یابد.
حقایقی درباره نمک
نمک اغلب به بیسکویت و شیرینی اضافه می شود تا عطر و طعم را بهبود بخشد! به لیست مواد تشکیل دهنده آن ها نگاه کنید!
انسان ها و حیوانات نیاز به نمک دارند. اغلب کشاورزان و یا شکارچیان یک نمک لیسیدنی تهیه می کنند. حیوانات نمک را دوست دارند، به همین دلیل شکارچیان ممکن است از لیسیدن نمک برای جذب حیوانات به آن منطقه استفاده کنند.
در بسیاری از کشورها از جمله ایران، ید به نمک خوراکی اضافه می شود تا مشکلات مربوط به غده تیروئید را جلوگیری کنند.
آب نمک یکی از داروهای طبیعی برای بیماری لثه، عفونت، زخم دهان یا آفت است. شستشو با آب نمک باعث تسکین و بهبودی التهاب می شود و پس بعد از تمیز کردن دندان ها، آن ها را بسیار خاص می کند.
شما حتی می توانید از آب نمک برای شستشوی روزانه دهان استفاده کنید. آب نمک برای متعادل کردن pH دهان و سلامت میکروبی دهان بسیار عالی است.
در کل می توان بیان کرد که نمک برای حفظ یک بدن سالم ضروری است و شواهد در حال افزایش است که رژیم های کم نمک می تواند منجر به بیماری شود. نمک در طول چندین قرن غذای اصلی ما بوده است، اما اخیراً مصرف زیاد آن را بعنوان یک عامل بد که مسئول همه چیز از فشار خون بالا تا پوکی استخوان است، معرفی می کنند. متخصصان در سراسر جهان به طور فزاینده ای، در مورد لینک های بین نمک و بیماری های قلبی عروقی تحقیق می کنند. برای برخی از گروه های جامعه – به ویژه سالمندان، زنان باردار و افرادی که ورزش می کنند – توصیه های مصرف نمک متفاوت می باشد.
ادویه جات فوق العاده
فروش محصولات کشاورزی از طریق اینترنت
اطلاعات کلی در مورد شترمرغ