شاخص رنگ سلامت میوه ها و سبزیجات
اکثر مردم می دانند که خوردن پنج وعده میوه و سبزی در روز بسیار مهم است. با خوردن میوه ها و سبزیجات مختلفی از رنگ های مختلف، می توانید بهترین مزایای سلامتی را بدست آورید.
هر میوه و سبزیجات رنگی حاوی اجزای بهداشتی منحصر به فرد است که برای سلامتی ما ضروری است.
میوه ها و سبزیجات برای سلامتی ما بسیار مهم هستند، زیرا آنها غذاهای کامل هستند که توسط طبیعت ایجاد می شوند و غنی از مقدار زیادی مواد مغذی هستند. غذاهای فرآوری شده ای که ما مصرف می کنیم، هرگز نمی توانند با مزایای بهداشتی ارائه شده توسط توت فرنگی یا کلم بروکلی که حاوی فیبر، ویتامین ها و آنزیم ها است، مقایسه شوند.
خوردن مقدار زیادی از سبزیجات و میوه های سالم از بیماری های قلبی و سکته مغزی جلوگیری می کنند، باعث کنترل فشار خون می شوند، از انواع سرطان ها جلوگیری می کنند و در برابر آب مروارید و اختلالات بینایی چشم محافظت می کنند.
نمودار رنگی مواد مغذی میوه ها و سبزیجات
میوه ها و سبزیجات دارای رنگ قرمز
مواد مغذی میوه ها و سبزیجات قرمز رنگ شامل:
لیکوپن، کورستین، الاجیک اسید و هیسپریدین و چند مورد دیگر است.
این مواد مغذی خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهند، باعث کاهش فشار خون، کاهش رشد تومور و میزان کلسترول بد، کاهش میزان رادیکال های مضر آزاد و حفاظت از بافت پیوندی در بیماری ورم مفاصل می شوند.
میوه و سبزیجات قرمز رنگ شامل:
چغندر لبو، پرتقال خونی، گیلاس، قره قاط، گواوا، پاپایا، گریپ فروت صورتی/ قرمز، انار، زرشک، تربچه، تمشک، سیب قرمز، فلفل قرمز تند، انگور قرمز، پیاز قرمز، گلابی قرمز، فلفل رنگی قرمز، سیب زمینی سرخ، ریواس، توت فرنگی، گوجه فرنگی، هندوانه.
میوه ها و سبزیجات دارای رنگ نارنجی و زرد
مواد مغذی میوه ها و سبزیجات نارنجی و زرد رنگ شامل:
بتاکاروتن، گزانتین، لیکوپن، فلاونوئیدها، پتاسیم و ویتامین C.
این مواد مغذی باعث کند شدن روند پیری پوست مرتبط با سن و کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات، سطح کلسترول بد را پایین می آورند و فشار خون را تنظیم می کنند، باعث تسریع تشکیل کلاژن و حفظ سلامت مفاصل می شوند، با رادیکال های آزاد مضر مبارزه می کنند و با منیزیم و کلسیم جهت داشتن استخوان های سالم همکاری نزدیک دارند.
میوه و سبزیجات نارنجی و زرد رنگ شامل:
موز، زردآلو، کدومسما، طالبی، خربزه، هویج، کیوی طلائی، گریپ فروت، لیمو، انبه، شلیل، پرتقال، پاپایا، هلو، خرمالو، آناناس، کدو تنبل، ذرت شیرین، سیب زمینی شیرین، نارنگی، لیموشیرین، لیموترش زرد، نارنج، سیب زرد، چغندر زرد، انجیر زرد، گلابی زرد، فلفل زرد، سیب زمینی زرد، پیاز زرد، گوجه فرنگی زرد، هندوانه زرد.
میوه ها و سبزیجات دارای رنگ سبز
مواد مغذی میوه ها و سبزیجات سبز رنگ شامل:
کلروفیل، فیبر، لوتئین، گزانتین، فولات، کلسیم، بتاکاروتن و ویتامین C.
مواد مغذی موجود در این سبزیجات خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهند، فشار خون پایین و سطح کلسترول بد را تنظیم می کنند، از سیستم هضم و سلامتی بینایی و شبکیه چشم محافظت می کنند، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند و با رادیکال های آزاد مضر مبارزه می کنند.
میوه و سبزیجات سبز رنگ شامل:
کنگر فرنگی، مارچوبه، آووکادو، کلم بروکلی، کلم پیچ، کلم قمری، بروکلی، کرفس، کدو، خیار، کاسنی فرنگی، سیب سبز، لوبیا سبز، باقلا، گوجه سبز، انگور سبز، پیاز سبز، گلابی سبز، فلفل دلمه سبز، فلفل تند سبز، کیوی، سبزیجات، تره فرنگی، کاهو، لیموترش، بامیه، نخود فرنگی، اسفناج، سیر تازه، خیار چنبر.
میوه ها و سبزیجات دارای رنگ آبی و بنفش
مواد مغذی میوه ها و سبزیجات آبی و بنفش رنگ شامل:
لوتئین، گزانتین، رسوراتول، ویتامین C، فیبر، فلاونوئیدها، الاجیک اسید و کورستین.
این مواد مغذی از سلامت شبکیه چشم حفاظت می کنند، سطح کلسترول بد را پایین نگه می دارند، فعالیت سیستم ایمنی و دستگاه گوارش را تقویت می کنند، جذب کلسیم و سایر مواد معدنی را بهبود می بخشند، با التهاب مبارزه می کنند، باعث کاهش رشد تومورها می شوند و دارای خواص ضد سرطان دستگاه گوارش و محدود کننده فعالیت سلول های سرطانی هستند.
میوه و سبزیجات آبی و بنفش رنگ شامل:
مویز، بلک بری، تمشک، زغال اخته، توت سیاه، پاشن فروت، آلو خشک، بادمجان، انگور، آلوسیاه، انار، کاسنی فرنگی، سیب زمینی بنفش، مارچوبه بنفش، کلم بنفش، هویج بنفش، انجیر بنفش، انگور بنفش، بلال بنفش، پیاز بنفش، کشمش.
میوه ها و سبزیجات دارای رنگ سفید
مواد مغذی میوه ها و سبزیجات سفید رنگ شامل:
بتاگلوکان، EGCG، SDG و لیگنان ها
این مواد مغذی سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند. این مواد مغذی باعث فعال شدن کشنده طبیعی B و T در سیستم ایمنی می شوند، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ، سینه و پروستات را کاهش می دهند و سطح هورمون را متعادل می دهند و خطر ابتلا به سرطان های مرتبط با هورمون را کاهش می دهند.
میوه و سبزیجات سفید رنگ شامل:
موز، نارگیل، گل کلم، سیر، زنجبیل، قارچ، پیاز سفید، سیب زمینی، ذرت سفید، هلو و شلیل سفید، هویج سفید.
مواد مغذی موجود در میوه ها و سبزیجات تأثیر زیادی بر سلامت ما دارند. خوردن “رنگین کمان” میوه ها و سبزیجات یک راه ساده برای به یاد آوردن تنوع رنگ های مختلف در رژیم غذایی خود است. با مصرف انواع مختلف میوه ها و سبزیجات رنگی، شما مقدار متنوعی از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری را دریافت می کنید.
ادویه جات فوق العاده
فروش محصولات کشاورزی از طریق اینترنت
اطلاعات کلی در مورد شترمرغ