دانستنی های شگفت انگیز سبزیجات و صیفی جات
رژیم غذایی سرشار از میوه ها و سبزیجات می تواند سبب کاهش فشار خون، کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته، جلوگیری از برخی سرطان ها، کاهش خطر ابتلا به مشکلات چشم و گوارش می شود و دارای اثر مثبت بر قند خون هستند که می تواند به حفظ اشتها کمک کند.
فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای کم کالری و فوق العاده غنی از ویتامین ث و دیگر آنتی اکسیدان ها و خوراکی عالی برای رژیم غذایی سالم است. سایر ویتامین ها و مواد معدنی موجود در فلفل دلایل شامل ویتامین آ، کا، ای، فولات و پتاسیم است.
فلفل ها مانند سایر میوه ها و سبزیجات دارای مزایای سلامتی زیادی هستند که شامل بهبود سلامت چشم و کاهش خطر کم خونی و برخی بیماری های مزمن می شود.
در حالی که همیشه مصرف سبزیجات را به شکل تازه تشویق می کنند، ولی ترکیبات موجود در فلفل دلمه ای پس از انجماد، نیز خاصیت خود را حفظ می کنند.
فلفل دلمه ای قرمز رنگ تأثیر بیشتری بر شادابی و رفع چروک پوست دارد.
جالب است بدنید فلفل دلمه ای سبز نوع نارس آن و قرمز رنگ نوع کاملاً رسیده آن است ولی هر دو فلفل خواص تغذیه ای فراوانی دارند.
حساسیت به فلفل نادر است در صورت بروز هر گونه نشانه ای از حساسیت مانند خارش، گرفتگی بینی و مشکلات گوارشی، از خوردن آن خودداری کنید و با پزشک مراجعه نمایید.
قارچ خوراکی
قارچ سدیم، چربی و کالری کمی ولی فیبر و پروتئین بالایی دارد. منبع طبیعی ویتامین دی و غنی از ویتامین های گروه ب و مواد معدنی پتاسیم، سلنیوم، مس، روی و منیزیم است؛ قارچ صدفی غنی از آهن است.
ترکیبات موجود در قارچ در مبارزه با سرطان بخصوص سرطان سینه و پروستات نقش دارند.
قارچ حاوی تری ترپن هاست که خاصیت ضد التهابی دارد.
هرگز نباید قارچهای موجود در طبیعت را به صرف داشتن ظاهر خوب مصرف کرد، چراکه مسمومیتهای شدید و حتی گاهی مرگ را بدنبال دارد.
برخی از گونههای قارچ که برای بیشتر مردم خوراکی هستند، ممکن است برای برخی افراد سبب واکنشهای آلرژیک شوند. همچنین قارچهای خوراکی کهنه یا نگهداری شده با روش نادرست میتوانند موجب مسمومیت غذایی شوند.
سعی کنید انواع قارچ ها را بخورید تا مواد مغذی مختلفی را از گونه های مختلفی دریافت کنید. اطمینان حاصل کنید که قارچ را طبخ کنید زیرا باعث می شود مواد مغذی آن راحت تر در دسترس قرار گیرد.
اگر اولین بار است که آن را مصرف می کنید همیشه یک مقدار کوچک را امتحان کنید، تا مطمئن شوید که با شما موافق است.
برای طعم بهتر، قارچ ها را با خزه های باز انتخاب کنید.
پخت و پز باعث خنثی کردن سطوح کوچکی از سموم می شود. آنها را خام نگذارید.
شلغم
شلغم با مواد مغذی بالا و تراکم کم کالری شناخته می شود که باعث می شود غذای کامل برای افزودن به برنامه غذای سالم شما باشد. همچنین حاوی بیش از نیمی از نیازهای روزانه ویتامین ث شما است. با این وجود، یک منبع عالی از آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی، ویتامین ها و فیبرهای رژیمی است.
برگ شلغم حاوی مواد مغذی بیشتری نسبت به ریشه آن است که متأسفانه ما آن را زمان پاک کردن دور می ریزیم.
تأثیر ظرفی پر از شلغم بخارپز و یا کاسه ای سوپ و آش شلغم را در درمان سرماخوردگی تصور کنید. شلغم همچنین می تواند در درمان برونشیت، مشکلات تنفسی و آسم موثر باشد. قرقره کردن آب شلغم نیز برای تسکین گلودرد مفید است.
مصرف شلغم می تواند باعث کاهش التهاب کولون و یبوست شود.
آیا می دانید که شلغم در رفع بوی بدن استفاده می شود!!؟ شلغم را رنده کنید، آنرا بچلانید و شیره بدست آمده را زیر بازوی خود بمالید. شغم همچنین می تواند ترکیدگی و ریش ریش شدن پوست پایتان را اصلاح کند. برای اینکار، ۱۲ عدد شلغم با تمام قسمت هایش، در آب بجوشانید. قبل از خواب، ۱۰ دقیقه پاهای خود را در محلول خنک شده بگذارید.
سیب زمینی
اگر بخواهید عملکرد خود را افزایش دهید، توجه بیشتری به سیب زمینی کنید. سیب زمینی کربوهیدرات، پتاسیم و انرژی که شما نیاز دارید را به بهترین شکل در اختیارتان می گذارد. سیب زمینی بیشتر از هر سبزیجاتی انرژی و نسبت به موز پتاسیم بیشتری دارد. منبع خوبی از ویتامین ب۶ و بدون چربی است.
خوردن سیب زمینی به کاهش خطر بیماری های قلبی کمک می کند. برای کنترل وزن نیز سودمند است. پوره خام سیب زمینی با شیر ماسک خوبی برای پوست شماست. سیب زمینی که بعد از جوش سرد شده است، حاوی ترکیباتی است که می تواند سلامت روده را بهبود بخشد.
اگر خورش یا آش شما کمی شور شد، تکه های سیب زمینی را در آن بریزید تا نمک اضافی را به خود جذب کند. برای تسكین سوختگی، سیب زمینی خام را رنده كرده وبه عنوان ضماد روی قسمت سوختگی بگذارید و هر چند دقیقه آنرا عوض كنید.
سیب زمینی می تواند موجب افزایش ناگهانی قند خون شود. دیابتی ها باید مصرف خود را محدود کنند.
سیب زمینی سرخ شده حاوی ترکیبات آکریلامید است که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. به همین دلیل مصرف سیب زمینی سرخ شده و چیپس ها باید محدود و یا اجتناب شود.
از مصرف سیب زمینی جوانه زده و دارای قسمتهای سبز زیر پوست خودداری کنید، زیرا حاوی سم سولانین است.
برای بر طرف کردن سم سولانین آن، می توانید آن را در آب و سرکه بپزید و آب پخت را دور بریزید.
اگر پوست سیب زمینی را در کتری جرم گرفته بجوشانید قشر آهکی را بر طرف می کند.
شوید
شوید منبع عالی پروتئین، کربوهیدرات، فسفر، آهن، منیزیم، سدیم و پتاسیم است. این گیاه همچنین دارای مقدار کمی از ریبوفلاوین، نیاسین و روی است.
شوید می تواند سطح تري گليسريد و کلسترول را کاهش دهد و یک لاغرکننده عالی محسوب می شود.
شوید به عنوان یک دارو سنتی برای بیماری های دستگاه گوارش مانند نفخ شکم، سوء هاضمه، درد معده، مورد استفاده قرار می گیرد. روغن های ضروری موجود در آن ترشح صفرا و شیره های گوارشی را تحریک و فعال می کنند. این روغن ها همچنین حرکات روده را تحریک می کنند و یبوست را کاهش می دهد.
اسانس های موجود در گیاهان خواص عجیبی دارند. آنها به طور همزمان باعث تحریک، آرام بخش و هیپنوتیزم می شوند، به طوری که باعث خواب آرام می شوند. روغن های ضروری شوید نیز از این قاعده مستثنی نیستند. فلاونوئیدها و کمپلکس ویتامین B موجود در روغن های ضروری شوید، ترشح برخی از آنزیم ها و هورمون هایی که اثرات آرام بخش و هیپنوتیزم دارند، فعال می کنند و به این ترتیب باعث ایجاد خواب راحت می شوند.
محتوای کلسیم شوید یک عنصر مهم در محافظت از شما در پوکی استخوان و از دست دادن تراکم معدنی استخوان است. پوکی استخوان هر ساله میلیون ها نفر را تحت تأثیر قرار می دهد. کلسیم، همراه با سایر مواد معدنی ضروری، یکی از مولفه های اصلی رشد و توسعه مناسب استخوان ها و همچنین تعمیر استخوان های معیوب است.
شوید با دیابت و مدیریت سطح انسولین ارتباط دارد. علیرغم این واقعیت که تحقیق در این زمینه تا حدودی محدود است، مطالعات نشان داده اند که شوید می تواند به کاهش نوسانات لیپید سرم و سطح انسولین در دیابت ناشی از کورتیکواستروئید کمک کند.
شوید بعنوان یک ضدنفخ عمل می کند و از تولید بیش از حد گاز معده جلوگیری می کند.
شوید دارای خواص ضد میکروبی است. نشان داده شده است شوید برای جلوگیری از تعدادی از عفونت های میکروبی در سراسر بدن و همچنین عفونت های که ممکن است در زخم های باز و یا بریدگی های کوچکی بر روی پوست ایجاد می شود، مفید است.
اسهال عمدتاً توسط دو مورد ایجاد می شود؛ سوء هاضمه و عمل میکروبی. از لحاظ سوء هاضمه، شوید می تواند بسیار مفید باشد، زیرا خواص هضم بسیار خوبی دارد. همچنین شوید می تواند به دلیل داشتن مونوترپن ها و فلاونوئیدها در روغن های اساسی، کمک کننده باشد. این دو می توانند از طریق مهار عفونت های میکروبی که سعی در حمله به بدن دارند، به درمان اسهال کمک کنند.
اسهال خونی در درجه اول به علت عفونت های قارچی ایجاد می شود. روغن اسانس شوید به طور طبیعی ضدعفونی کننده است و به طور مؤثر از بروز عفونت های قارچی جلوگیری می کند.
شوید به عنوان یک ماده ضدالتهابی شناخته شده است، به این معنی که به کاهش التهاب و درد ناشی از بیماری مانند آرتریت روماتوئید، نقرس و آرتروز کمک می کند.
فلاونوئیدهای موجود در روغن ضروری شوید ترشح برخی هورمون های خاصی را تحریک می کنند که به حفظ چرخه های قاعدگی مناسب در زنان کمک می کنند.
دانه و برگ شوید خوشبو کننده دهان و تنفس هستند. علاوه بر آن، اسانس های موجود در آن از نظر طب گیاهی، ضدعفونی کننده هستند. با توجه به این خواص، آن ها به کاهش عفونت های میکروبی در دهان کمک می کنند و مانع از آسیب رادیکال های آزاد به لثه و دندان ها می شود.
آنتی اکسیدان های موجود در روغن های ضروری شوید به پیشگیری از سرطان کمک می کنند.
کرفس
هر قسمت از کرفس، از جمله ساقه ها، دانه ها و برگ ها خوراکی هستند و غنی از مواد مغذی هستند. برگ های کرفس اغلب به عنوان سوپ و خورش استفاده می شوند. دانه های کرفس خرد شده را می توان به عنوان یک ادویه استفاده کرد. کرفس حاوی ویتامین B6، کلسیم، ویتامین C، پتاسیم، ویتامین A، فولات، ویتامین K، فیبر و پروتئین می باشد.
کرفس با پلی ساکاریدها و آنتی اکسیدان ها همراه است. آنتی اکسیدان ها قادر به درمان آسیب های رادیکال آزاد هستند که باعث التهاب می شوند. بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی، سرطان یا آرتریت ناشی از التهاب است.
کرفس یک درمان خانگی مناسب برای طیف گسترده ای از شرایط التهابی، از جمله عفونت های کبدی و کلیه، درد، درد مفاصل، سندرم روده تحریک پذیر، اختلالات پوستی و عفونت های دستگاه ادراری است.
مصرف منظم کرفس در کاهش کلسترول بالا مؤثر است. شما می توانید کرفس را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا به محافظت و بهبود سلامت قلب کمک کند.
فشار خون بالا ممکن است خطر بیماری قلبی عروقی را افزایش دهد که منجر به مرگ و میر می شود. خوشبختانه، تعدادی از درمان های خانگی و درمان طبیعی برای فشار خون بالا وجود دارد. عصاره دانه کرفس می تواند فشار خون بالا را درمان کند.
کرفس یک غذای تمیز کننده کبد است. مصرف منظم کرفس می تواند به حفظ سلامت کلیه و جلوگیری از بیماری های کبدی کمک کند. کرفس دارای خواص دیورتیک است که می تواند سموم و آلاینده ها را از بدن شما حذف کند.
کرفس در لیستی غذاهایی است که برای کاهش وزن مفیدند زیرا کالری کمی دارد. مصرف منظم کرفس می تواند موادمعدنی ضروری، ویتامین ها و مواد مغذی حیاتی را فراهم کند.
دانه کرفس دارای خواص ضد باکتری و ضد میکروبی است و برای قرن ها در مبارزه با عفونت ها مورد استفاده قرار گرفته است.
خوردن کرفس می تواند باعث حفظ آب، کاهش نفخ و افزایش هضم شود.
کرفس دارای توانایی تولید ادرار و کاهش اسید اوریک می باشد. بنابراین، خوردن کرفس به طور منظم می تواند به جلوگیری از عفونت های باکتریایی در دستگاه گوارش و ارگان های تولید مثل کمک کند.
کرفس حاوی پلی استیلن است که می تواند سموم را حذف کرده و به جلوگیری از تشکیل سرطان، به ویژه سرطان روده، سرطان پستان و سرطان خون کمک کند.
مصرف منظم کرفس می تواند در جلوگیری و درمان زخم معده کمک کند.
ترخون
ترخون کم کالری و کربوهیدرات است و حاوی مواد مغذی منگنز، آهن و پتاسیم است که برای سلامت مفید می باشند.
ترخون دارای یک اثر آرامبخش است که منجر به بهبود کیفیت خواب می شود.
تحقیقات نشان داده است که عصاره ترخون باعث افزایش اشتها با کاهش سطح لپتین در بدن می شود.
ترخون برای سلامت قلب مفید می باشد و می تواند التهاب را کاهش دهد.
برگ های ترخون غنی از آنتی اکسیدان ها هستند که به مبارزه با رادیکال های آزاد در بدن کمک می کنند و مانع رشد سلول های سرطانی می شوند.
برگهای ترخون غنی از ترکیبات پلی فنل و فیبرهای رژیمی هستند که می تواند سطح قند خون در بیماران دیابتی را کاهش دهد.
ترخون را می توان به عنوان یک عامل گوارشی مورد استفاده قرار داد زیرا به تحریک کبد جهت ترشح صفرا کمک می کند. این کمک می کند تا سیستم گوارشی را به طور طبیعی بهبود بخشد. این توانایی بدن برای پیشگیری از مشکلات گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر، سوء هاضمه و ناراحتی معده کمک می کند.
ترخون می تواند دردهای قاعدگی را کاهش دهد.
برگ های ترخون حاوی مواد معدنی آهن است که برای تولید گلبول های قرمز مهم است. همچنین دارای سطوح غنی از ویتامین C است که در جذب آهن در بدن کمک می کند و از این رو برای جلوگیری از مسائل مربوط به خون مانند کم خونی استفاده می شود.
اسفناج
مزایای سلامتی اسفناج بسیار گسترده است که بصورت خاصه و مفید عبارتند از مراقبت از پوست، بهبود بینایی، تنظیم فشار خون، عضلات قوی و پیشگیری از تخریب ماهیچه ای ناشی از سن و هموفیلی است. همچنین برای درمان آب مروارید، تصلب شرائین، حملات قلبی و اختلالات عصبی مفید است. اسفناج به معدنی شدن استخوان کمک می کند و دارای خواص ضد سرطانی است. در کنار همه این ها، به رشد سالم جنین و رشد نوزادان کمک می کند.
اسفناج حاوی کلروفیل است که در جلوگیری از اثرات سرطان زایی و همچنین پیشگیری از سرطان بخصوص سرطان معده و روده، حنجره، رحم و پروستات مؤثر است.
با توجه به محتوای پتاسیم بالا، اسفناج برای افراد دارای فشار خون بالا توصیه می شود.
اسفناج منبع عالی بتا کاروتن است. خطر ابتلا به آسم در افرادی که اسفناج مصرف دارند، پایین تر است.
مقادیر آهن اسفناج در مقایسه با گیاهان برگدار دیگر مانند کلم بیشتر است (۴٫۲ میلی گرم)، اما این مقدار به میزان قابل توجهی کمتر است از مقدار مورد نیاز برای اعلام غذاهای “با آهن زیاد” ( ۱۰۰ گرم). مقدار بالای آهن در اسفناج دارای قابلیت دسترسی بیولوژیکی کم است. اکثر آهن اسفناج توسط روده کوچک جذب نمی شود و بنابراین توسط بدن قابل استفاده نمی باشد. مطالعات نشان داده اند که فقط ۲ درصد از آهن اسفناج در بدن جذب می شود. با توجه به اینکه جذب آهن از گوشت حدود ۱۵ تا ۳۵ درصد است، این مقدار بسیار کم است.
شنبلیله
مصرف شنبلیله باعث افزایش تولید شیر مادران و افزایش وزن در نوزادان تازه متولد شده می شود.
شنبلیله می تواند سطح تستوسترون و عملکرد جنسی مردان را افزایش دهد.
شنلیله نقش مؤثری در کاهش قند خون و کنترل دیابت دارد.
شنبلیله کنترل کننده اشتها است. بنابریان برای افرادی که قصد لاغرکردن و کنترل وزن خود دارند توصیه می شود.
شواهدی وجود دارد که شنبلیله می تواند سطح کلسترول و تری گلیسیرید را کاهش دهد.
شنبلیله سوزش سر دل را کاهش می دهد. جالب توجه است، اثرات آن با داروهای ضد اسید معده همخوانی دارد. عصاره شنبلیله در درمان زخم معده مؤثر است.
دانه شنبلیله درمان طبیعی برای مشکلات پوستی مانند جوش و اگزما و… است.
شنبلیله بعنوان یک گیاه تب بر مورد استفاده قرار می گیرد.
گشنیز
ترکیبات موجود در گشنیز دارای اثرات ضد روماتیسمی و ضد التهابی هستند.
دانه های گشنیز و روغن اسانس هر دو باعث کاهش قند خون می شوند.
مصرف گشنیز سبب کاهش مشکلات گوارشی مانند روده تحریک پذیر، درد و ناراحتی معده و… می شود. همچنین سبب تقویت فعالیت روده می شود.
برای افرادی که مبتلا به فشار خون بالا هستند، مصرف گشنیز باعث کاهش فشار خون می شود.
مطالعات نشان می دهد که با افزودن گشنیز به رژیم غذایی می توانید سطوح کلسترول بد را کاهش دهید.
دانه های گشنیز در کاهش علائم عفونت ادراری کمک می کنند.
دانه های گشنیز با کنترل هورمون هایی که دوره های قاعدگی را تنظیم می کنند، باعث تنظیم دوره قاعدگی می شوند. گشنیز همچنین می تواند موجب کاهش التهاب، گرفتگی و درد قاعدگی شود.
گشنیز می تواند از التهاب و بیماری های عصبی جلوگیری کند.
خرفه
گیاه خرفه یکی از گیاهانی است که مردم معمولاً نمی توانند تصمیم بگیرند که آیا آن را در باغ یا زمین خود نگهداری و یا حذف کنند. بدلیل اینکه معمولاً در کنار گیاهان مطلوب تر ظاهر می شوند، چندان خوشایند نیستند. امروزه از لحاظ زراعی آن را یک علف هرز تقسیم بندی می کنند. در ایران معمولاً خرفه کاشته می شود ولی بصورت خودرو نیز در برخی نواحی می روید. تکثیر خرفه از طریق کاشت بذر صورت می گیرد.
خرفه دارای طیف وسیعی از ویتامین ها و مواد معدنی است که آن را تبدیل به یک سوپرغذا می کند. مزایای سلامتی خرفه در زیر آورده شده است:
- برگ های خرفه دارای مقادیر زیادی اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. اسیدهای چرب امگا ۳ مسئول کمک به جلوگیری از کلسترول بالا و فشار خون بالا هستند. چربی های امگا ۳ همچنین در کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی از طریق مبارزه با التهاب نقش دارند و همچنین به مدیریت عملکرد شناختی و رشد طبیعی کمک می کنند.
- خرفه حاوی روی، فسفر، منگنز، مس و کلسیم است. روی مسئول حفظ و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن است. همچنین مسئول مبارزه با رادیکال های آزاد است که ممکن است موجب سرطان شوند.
فسفر و کلسیم مسئول سلامت استخوان و دندان هستند. بعلاوه برای عملکرد عصب، عضلات و خون ضروری می باشند. نیاز به مس برای اطمینان از جذب کامل آهن ضروری است. همچنین مس برای تولید هموگلوبین در بدن مهم است. در نهایت، منگنز به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند و به مبارزه با رادیکال های آزاد کمک می کند. همچنین برای تعمیر بافت آسیب دیده، تجزیه چربی ها و کلسترول و تولید انرژی مهم است.
- خرفه یک منبع عالی از ویتامین A می باشد. خرفه دارای بیشترین مقدار ویتامین A نسبت به سبزی های برگدار است. ویتامین A برای بهبود و حفظ سلامت بینایی و همچنین رشد استخوان و سلول بسیار مهم است.
- خرفه دارای کالری کمی است و تنها حاوی ۱۶ کالری در هر ۱۰۰ گرم است. این یک خبر خوب برای افرادی است که سعی در محدود کردن مصرف کالری خود دارند. خرفه همچنین با فیبر رژیمی همراه شده است، که پس از هر وعده غذایی احساس پری و سیری دست می دهد و بدین طریق مصرف غذا را محدود کرده و در کاهش وزن کمک می کند.
- خرفه ادرارآور است که هنگام مصرف آن در دوزهای بالا خاصیت ملین نیز دارد.
- دانه خرفه دارای خاصیت ضدکرم است. جوشانده آن انگل ها و کرم های روده را از بین می برد. همچنین یک درمان مؤثر برای اسهال خونی است.
خرفه را می توان به روش های مختلف برای درمان بیماری های مختلف بدن مورد استفاده قرار داد. می تواند به عنوان درمان موضعی برای کاهش سردرد، تب و التهاب کمک کند. برگ های خرفه را می توان به منظور کاهش تشنگی زیر زبان قرار داد، هرچند توصیه می شود از آب آشامیدنی برای جلوگیری از کم آبی استفاده کنید.
شیره و عصاره خرفه نیز از گیاه استخراج می شود و می تواند به عنوان راه حل برای سرفه خشک و تنگی نفس مورد استفاده قرار گیرد. از سوی دیگر، چای و دمنوش خرفه برای تسکین دندان درد استفاده می شود. علاوه بر اهداف دارویی، خرفه می تواند به انواع غذاهای اصلی و سالادها اضافه شود تا عطر و طعم و محتوای تغذیه ای را افزایش دهد. حتی می توان آن را بعنوان یک سبزی بصورت خام مصرف کرد.
ادویه جات فوق العاده
فروش محصولات کشاورزی از طریق اینترنت
اطلاعات کلی در مورد شترمرغ