میوه های خشک شده خوب یا بد…!؟
میوه های خشک شده خوب یا بد هستند؟ این سؤالی است که خیلی ها دنبال یافتن جواب آن هستند. اطلاعات درباره میوه های خشک شده بسیار متناقض است. عده ای آن را مفید برای سلامتی می دانند و برخی می گویند حتی بهتر از آب نبات نیز نیست. در این مقاله اطلاعاتی درباره میوه های خشک و اینکه آن ها چطور می توانند بر سلامتی ما اثر بگذارند ارائه می شود.
جهت مطالعه بیشتر درباره میوه ها و خواص و دانستنی های شگفت انگیزشان بخش میوه ها را مطالعه نمائید.
میوه خشک چیست؟
میوه خشک شده میوه ای است که تقریباً تمام محتوای آب را از طریق روش های خشک کردن حذف شده است. این میوه در طول این فرآیند کاهش حجم می یابد و انرژی آن متراکم می شود.
کشمش رایج ترین مثال میوه های خشک است که به دنبال آن خرما، آلو، انجیر و زردآلو می آیند.
انواع دیگر میوه های خشک به شکل شیرین شده (پوشیده شده از شکر) در دسترس هستند که شامل انبه، آناناس، موز و سیب است.
میوه های خشک را می توان برای مدت زمان طولانی تر نسبت به میوه های تازه حفظ کرد و می تواند یک میان وعده در دسترس باشد، مخصوصاً در سفرهای طولانی که نوع تازه آن در دسترس نیست.
خصوصیات تغذیه ای میوه های خشک
یک برگ میوه خشک حاوی مقدار مشابه مواد مغذی با میوه تازه است، اما در یک اندازه کوچکتر گنجانده شده است.
بر اساس وزن، میوه خشک حاوی ۳٫۵ برابر فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی نسبت به میوه تازه است. بنابراین، یک وعده میوه های خشک می تواند درصد زیادی از مصرف روزانه بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی مانند فولات را فراهم کند. با این حال، استثنا وجود دارد. به عنوان مثال، هنگامی که میوه خشک می شود، محتوای ویتامین C به طور قابل توجهی کاهش می یابد.
میوه خشک معمولاً حاوی مقدار زیادی فیبر است و یک منبع عالی از آنتی اکسیدان ها، به ویژه پلی فنول ها است. آنتی اکسیدان های پلی فنول با مزایای سلامتی مانند بهبود جریان خون، سلامت سیستم هضم، کاهش آسیب اکسیداتیو و کاهش خطر بسیاری از بیماری ها همراه هستند.
اثرات سلامتی مصرف میوه های خشک
مطالعات متعدد نشان داده اند افرادی که میوه های خشک می خورند در مقایسه با افرادی که میوه های خشک شده مصرف نمی کنند، تمایل به کاهش وزن دارند و مواد مغذی بیشتری دریافت می کنند.
میوه های خشک همچنین منبع خوبی از بسیاری از ترکیبات گیاهی، از جمله آنتی اکسیدان های قوی هستند.
کشمش خطر ابتلا به برخی بیماری ها را کاهش می دهد.
کشمش با فیبر، پتاسیم و سایر ترکیبات گیاهی ضامن سلامتی غنی شده است.
کشمش دارای شاخص گلیسمی متوسط تا پایین و شاخص انسولین پائین است. این بدین معنی است که کشمش موجب افزایش شدید قند خون و یا سطح انسولین پس از مصرف غذا نمی شود.
مطالعات نشان می دهند که مصرف کشمش ممکن است:
- منجر به افزایش احساس سیری و پری شود.
- کاهش فشار خون
- بهبود کنترل قندخون
- کاهش شاخص التهاب و کلسترول خون
تمام این عوامل به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی کمک می کنند.
آلوبخارا بطور طبیعی ضد یبوست است و در مبارزه با بیماری ها کمک می کند.
آلوبخارا بسیار مغذی است، غنی از فیبر، پتاسیم، بتا کاروتن (ویتامین A) و ویتامین K می باشد.
خصوصیات سلامتی آلوبخارا بدلیل محتوای بالای فیبر و سوربیتول موجود در آن است که به طور طبیعی در بعضی از میوه ها یافت می شود.
نشان داده شده است که خوردن آلوبخارا به بهبود عمل دفع کمک می کند. آلوبخارا در درمان یبوست از اسفرزه (یکی دیگر از درمان های رایج یبوست) مؤثرتر عمل می کند.
به عنوان یک منبع عالی از آنتی اکسیدان ها می باشد، آلوبخارا اکسیداسیون کلسترول بد را مهار و در جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان نقش دارد. همچنین غنی از مواد معدنی بور است که در مبارزه با پوکی استخوان کمک می کند.
علاوه بر این، آلوبخارا با ایجاد احساس سیری و پری شکم، موجب افزایش سریع قند خون نمی شود.
خرما دارای اثرات مفیدی در بارداری است و در جلوگیری از ابتلا به بیماری های مختلف نقش دارد
خرما منبع عالی از فیبر، پتاسیم، آهن و چند ترکیب گیاهی است. در میان همه میوه های خشک، آنها یکی از ثروتمندترین منابع آنتی اکسیدان ها هستند که باعث کاهش آسیب اکسیداتیو در بدن می شوند.
خرما دارای شاخص گلیسمی پایین است، بدین معنی است که خوردن آن نباید موجب افزایش شدید قند خون شود.
مصرف خرما همچنین در رابطه با زنان باردار و درد زایمان مورد بررسی قرار گرفته است. خوردن خرما به طور منظم در طول چند هفته آخر بارداری سبب تسهیل در گشادی و اتساع دهانه رحم و همچنین باعث کاهش نیرو و فشار مورد نیاز برای زایمان و کاهش درد زایمان می شود.
مصرف خرما همچنین نتایج مثبت و نوید بخشی را در مطالعات حیوانی به عنوان راه حل درمان ناباروری در جنس نر نشان داده اند، اما مطالعات انسانی نیاز به تحقیقات بیشتر دارد.
میوه های خشک شده درای میزان بالایی قند طبیعی و کالری هستند
از آنجایی که آب از میوه های خشک حذف شده است، قند و کالری در اندازه های بسیار کوچکتر متمرکز می شوند. به همین دلیل میزان کالری و قندهایی مانند گلوکز و فروکتوز در میوه های خشک شده بسیار بالا است.
در زیر محتوای قندهای طبیعی برخی میوه های خشک آورده شده است:
- خرما ۶۶-۶۴ درصد
- کشمش ۵۹ درصد
- زردآلو ۵۳ درصد
- انجیر ۴۸ درصد
- آلوبخارا ۳۸ درصد
حدود ۵۱-۲۲ درصد از این مقدار قند فروکتوز است. خوردن مقدار زیادی فروکتوز ممکن است اثرات منفی سلامتی داشته باشد. این شامل افزایش خطر ابتلا به افزایش وزن، دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی می شود.
از آنجائی که میوه های خشک شده شیرین و متراکم از انرژی هستند، مصرف مقادیر زیادی از آن ها در یک زمان به آسانی اتفاق می افتد که می تواند باعث افزایش دریافت قند و کالری شود.
از مصرف میوه های خشک شده با افزودن شکر (میوه های شیرین شده) اجتناب کنید
برای تهیه برخی میوه های خشک، جهت شیرین تر و جذاب تر شدن آن ها، قبل از خشک شدن به آن ها شکر یا شربت شیرین افزوده می شود. شکر اضافه شده به این میوه ها، بارها بیان داده شده است که اثرات مضری بر سلامتی دارد از جمله: افزایش خطر ابتلا به چاقی، بیماری های قلبی و حتی سرطان.
برای اجتناب از مصرف میوه های خشک حاوی شکر اضافه، بسیار مهم است که ترکیبات و اطلاعات تغذیه ای موجود روی بسته هایشان را حتماً بخوانید.
میوه خشک ممکن است حاوی سولفیت ها و آلوده با قارچ ها و سموم باشد
بعضی از تولید کنندگان مواد نگهدارنده سولفیت ها به میوه های خشک اضافه می کنند. این باعث می شود که میوه های خشک شده جذاب تر شوند، زیرا میوه ها را حفظ می کند و مانع از تغییر رنگ آن ها می شود. این روش به طور عمده در میوه های روشن رنگی مانند زردآلو و کشمش اعمال می شود. بعضی از افراد به سولفیت ها حساس هستند و پس از خوردن میوه های خشک حاوی سولفیت، ممکن است دچارگرفتگی معده، راش های پوستی و حملات آسم شوند. برای جلوگیری از چنین مشکلی، میوه های خشکی انتخاب کنید که به جای رنگ روشن، قهوه ای یا مایل به خاکستری باشند.
میوه های خشک شده که به طور نامناسب ذخیره می شوند و مورد استفاده قرار می گیرند ممكن است با قارچ ها، آفلاتوكسین ها و دیگر ترکیبات سمی آلوده شوند.
میوه های خشک را از مراکزی خریداری کنید که نسبت به آن ها اطمینان دارید، زیرا شرایط فرآوری و نگهداری بسیار مهم است.
ادویه جات فوق العاده
فروش محصولات کشاورزی از طریق اینترنت
اطلاعات کلی در مورد شترمرغ