همه چیز درباره شیر و محصولات لبنی
هیچ غذای یا نوشیدنی دیگری وجود ندارد که مزایای سلامتی شبیه شیر را به همراه داشته باشد. در واقع شیر غذای کامل موجود در طبیعت است که دارای مواد مغذی مهم مانند کلسیم، پتاسیم، منیزیم، فسفر، پروتئین با کیفیت بالا و ویتامین A و D می باشد.
در سال ۱۸۵۶، لویی پاستور دانشمند فرانسوی کشف کرد که گرما دادن به مایعات در درجه حرارت بالا باعث از بین رفتن باکتری آن می شود. این فرآیند پاستوریزه نامیده می شود و از خلوص و طعم شیر محافظت می کند.
طبق دستورالعمل های غذایی، فرزندان ۹ تا ۱۸ ساله نیاز به مصرف ۳ بار از فراورده های لبنی در روز دارند. تنها ۳۰ درصد از پسران نوجوان و ۱۲ درصد دختران نوجوان این توصیه را می پذیرند.
مطالعات اخیر نشان می دهد که جمعیت نسبتاً زیادی از مردم دنیا از کمبود ویتامین B12 رنج می برند. کمبود این ویتامین می تواند باعث کم خونی، سرگیجه، از دست دادن تعادل و آسیب عصبی شود. راه حل بدست آوردن مقادیر مناسب از ویتامین B12، مصرف محصولات لبنی و غلات است.
مردم بیش از هر غذای دیگر تمایل به مصرف پنیر دارند.
تقاضا برای شیر کم چرب افزایش یافته است.
علاوه بر شیر، سایر غذاهای لبنی که می توانید بخورید تا به شما کمک کند کلسیم دریافت کنید:
- ماست
- پنیر
- پودینگ
- بستنی
برای دریافت همان مقدار کلسیم در یک لیوان شیر، باید یک چهارم فنجان کلم بروکلی، هفت پرتقال یا شش تکه نان گندم و غلات بخورید.
شیر نه تنها شما را تغذیه می کند، بلکه باکتری های موجود در روده شما را نیز تغذیه می کند. بسیاری از مواد مغذی موجود در شیر به عنوان پری بیوتیک برای حفظ سلامت باکتری های روده عمل می کند.
شیر بهترین نوشیدنی بعد از تمرین یا سایر فعالیت های بدنی است. ترکیبی از کربوهیدرات ها، چربی، پروتئین و سایر مواد مغذی باعث می شود شیر نوشیدنی عالی برای بازیابی سیستم بدن باشد. حتی بهتر از نوشیدنی های ورزشی موجود در بازار در بهبود بازدهی بدن ناشی از تمرینات و استرس عمل می کند.
پنج کشور که بالاترین میزان مصرف شیر را دارند عبارتند از: فنلاند، سوئد، هلند، سوئیس و یونان.
بعضی افراد بدلیل وجود قند لاکتوز در شیر نمی توانند شیر مصرف کنند و بعد از خوردن آن دچار تهوع، سرگیجه، اسهال و موارد دیگر می شوند. این فکر اشتباه هست که محصولات دیگر شیر را نمی توان مصرف کرد. ناتوانی در جذب لاکتوز شیر می تواند درمان شود.
سعی کنید مقدار شیر را به وعده های غذایی کوچک تر تقسیم کنید و در چند مرحله شیر بنوشید. یا پنیر سخت و ماست (هر دو خوشمزه و کم در لاکتوز هستند) مصرف کنید.
شیر برای هر فرد و در هرسنی نیاز است و مصرف آن تنها محدود به کودکان نمی شود. به همین دلیل توصیه می شود سه بار در روز مصرف شود تا از طیف وسیعی از فواید سلامتی مانند کاهش خطر پوکی استخوان، کنترل فشار خون بالا و پیشگیری از بروز برخی سرطان های خاص برخوردار شوید.
این اشتباه است که گفته می شود همه شیرها شبیه هم هستند. شیر سویا، برنج و بادام اصلا شیر نیستند. آنها در واقع آب استخراج شده از گیاهان هستند. در حالی که ممکن است با چند مواد مغذی مانند کلسیم غنی شده باشند ولی با مواد مغذی کامل موجود در شیر گاو مطابقت ندارند.
سطح ویتامین D، فسفر، پتاسیم و منیزیم در این نوشیدنی های فرآوری شده بسیار پایین است و حتی اگر این نوشیدنی ها با کلسیم اضافی تقویت شوند، باز هم بدن ما ۲۵ درصد کمتر از آن در شیر طبیعی گاو جذب می کند.
تفاوت بین شیرهای با برچسب مختلف
شیر کامل
کرمی رنگ، حاوی ۳٫۵٪ چربی، همان مقداری که در گاو یافت می شود. معمولاً غنی شده با ویتامین D، به منظور افزایش جذب کلسیم است.
شیر ۱ یا ۲ درصد
همچنین به عنوان شیر کم چرب شناخته می شود. سطوح چربی و کالری کاهش یافته است ولی حاوی همان مواد مغدی است که در شیرکامل وجود دارد.
شیر بدون چربی یا غیرچرب
بیشتر از ۰٫۲ درصد چربی ندارد و بنابراین کمترین مقدار کالری دارد ولی بسیاری از مواد مغذی موجود در شیر را نیز دارد.
شیر ارگانیک
شیر از گاوهایی بدست می آید که از مواد غذایی ارگانیک تغذیه کرده اند و روند کار بصورت ارگانیک انجام گرفته است. استفاده از این دسته بدلایل خواص سلامتی فراوانی که دارد بیشتر توصیه می شود.
شیر بدون لاکتوز
افرادی که دارای مشکل عدم تحمل لاکتوز بعد از مصرف شیر هستند، می توانند این مدل شیر را مصرف کنند. لاکتوز (قند موجود در شیر) طی فرآیندی جدا شده است و تمام مواد مغذی دیگر مانند کلسیم، فسفر، ویتامین D و… را دارا می باشد.
شیر این نوشیدنی مفید، ارزش غذایی بسیار بالایی دارد بطوری که تمام نیازهای تغذیه ای نوزادادن را برطرف می کند. به تمام افراد بخصوص کودکان و نوجوانان توصیه می شود روزانه شیر و محصولات لبنی مصرف کنند زیرا در حجم دهی استخوان ها نقش مهمی دارد.
ادویه جات فوق العاده
فروش محصولات کشاورزی از طریق اینترنت
اطلاعات کلی در مورد شترمرغ