ادویه جات فوق العاده
غذای خود را بدون هیچ گونه ادویه ای تصور کنید، آن غیر قابل تصور است. در تمام دنیا، ادویه ها بطور معمول و رایج در ترکیب بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار می گیرند. ادویه ها ترکیباتی غنی از مواد مغذی هستند که مزایای سلامتی زیادی را به همراه می آورند. بیشتر آنها در گذشته و همچنان در حال حاضر در طب سنتی استفاده می شود.
در اینجا با هم خواص تغذیه ای و مزایای سلامتی ادویه جات مختلف را مرور می کنیم.
زیره
مصرف منظم دانه های زیره، این ادویه معطر، نه تنها می تواند احتمال ابتلا به برخی بیماری های باکتریایی را کاهش دهد، بلکه می تواند باعث بهبودی بیماری شما نیز شود. روغنهای اساسی موجود در دانه های زیره مانع از رشد و تکثیر برخی گونه های باکتریایی می شوند و سلول های ایمنی بدن را برای انجام استراحت آماده می کنند. روغن های استخراج شده از دانه های زیره همچنین می توانند به عنوان یک عامل ضد باکتری موضعی برای استفاده در زخم، برای جلوگیری از عفونت و سرعت بخشیدن به بهبودی استفاده شوند.
زیره حاوی ترکیبی شناخته شده به عنوان کاروون است که دارای خواص ضد انگلی مانند از بین بردن انگل های روده می باشد. مصرف منظم این دانه ها باعث جلوگیری از آلودگی می شود، زیرا در هر دو مرحله رشد و بلوغ انگل ها با آن ها مبارزه و آن ها را از بین می برد.
زیره دارای ترکیباتی است که باعث افزایش میزان تولید شیر در زنان شیرده می شود.
زیره به واکنش های آلرژیک کمک می کند. هیستامین موجب خارش یا عطسه و افزایش تولید موکوس می شود، زیره باعث باز نگه داشتن راه تنفسی می شود. گرفتگی بینی، آبریزش بینی و تنگی نفس با مصرف زیره رفع می شود. مصرف منظم دانه های زیره، یا حداقل در طول فصل آلرژی، این اطمینان را می دهد که واکنش های آلرژیک شما نسبت به این آلرژن ها کمتر شود. به همین دلیل است که گفته می شود زیره ضد هیستامینی طبیعی است.
اسپاسم روده و دستگاه گوارش ناراحت کننده است و همچنین ممکن است دردناک باشد. این معمولاً مربوط به غذایی است که ما خورده ایم که ممکن است باعث انباشت گاز شود. زیره به کاهش اسپاسم مرتبط با این شرایط کمک می کند.
زیره با ایجاد خلط و خواص ضد سرفه ای که دارد باعث کاهش سرفه می شود. خواص دفع کنندگی زیره به خروج مخاط از ریه ها کمک می کند.
ادرار کردن طبیعی برای اکثر مردم مشکل نیست. با این حال، بعضی از افراد مانند افرادی که فشار خون بالا و یا سنگ کلیه دارند، برای دفع ادرار، نیاز به کمک دارند. ادرار منظم باعث جلوگیری از تشکیل سنگ می شود و می تواند فشار خون افراد را کاهش دهد. زیره دارای خواص ادرار طبیعی است.
بعد از دوره بیماری، اشتها افت می کند و برای برگرداندن آن به حالت طبیعی تلاش می کنیم. این زمان بسیار مهم است، زیرا شما باید برای بهبود قدرت و سلامت خود غذا بخورید، چرا که کمبود تغذیه باعث کاهش سرعت بازیابی بدن می شود. بهترین راه این است که دمنوش زیره را به عنوان یک چای و نوشیدنی روزانه برای تحریک اشتها مصرف کنید.
زیره دارای خصوصیات انطباق پذیری است. انطباق پذیری حالتی است که بدن شما را قادر به مقابله با استرس، کاهش خستگی و داشتن خلق و خوی مناسب می کند. همچنین ذهن را تحریک می کند و هنگامی که خستگی در حال بروزاست، به شما هشدار می دهد.
دانه های تند و باریک زیره ویتامین A و آنتی اکسیدان کاروتنوئید لووتیئن و زاکسنتین دارند. این آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی به حفظ عصب بینایی کمک می کنند و می توانند منعکس کننده برخی از اشعه های UV و مانع از آسیب رساندن به چشم باشند.
دانه های زیره حاوی چربی های خوب و ویتامین E هستند که هر دو به جلوگیری از از دست دادن آب زیاد پوست کمک می کنند. زیره همچنین حاوی ویتامین C کمی برای تحریک تولید کلاژن و حفظ ساختار پوست است.
زیره حاوی منیزیم، یک ماده معدنی مهم است که به تنظیم سطح انتقال دهنده عصبی در مغز کمک می کند. این اثر باعث افزایش خواب و افزایش سطح سروتونین می شود که هر دو باعث بهبود کیفیت خواب می شوند.
زیره به لطف ترکیبات گیاهی و مواد مغذی خود، در بسیاری از جنبه ها باعث سلامت قلب و عروق می شود. با توجه به خواص بی شمار زیره، شما را دعوت به استفاده از این ادویه فوق العاده می کنیم.
دانه کتان
برای قرن ها، دانه های کتان برای خواص محافظتی بهداشتی و سلامتی خود مورد ارزیابی قرار گرفته اند. امروزه دانه های کتان به عنوان یک سوپرغذا شناخته می شوند، زیرا تحقیقات علمی زیادی به مزایای سلامتی آنها اشاره می کند.
میزان معمول برای مصرف دانه کتان ۱ قاشق غذا خوری (۷ گرم) است. فقط یک قاشق غذاخوری دانه کتان مقدار خوبی از اسیدهای چرب، پروتئین، فیبر، امگا ۳ و لیگنان ها را علاوه بر منبع غنی از بعضی از ویتامین ها و مواد معدنی فراهم می کند. لیگنان ها دارای خواص آنتی اکسیدان و استروژن قوی هستند. آنها ممکن است در جلوگیری از سرطان سینه و پروستات و همچنین سایر انواع سرطان کمک کنند.
دانه های کتان منبع خوبی از پروتئین گیاهی هستند و می توانند یک منبع پروتئین جایگزین برای افرادی باشند که گوشت مصرف نمی کنند.
افزودن دانه های کتان به رژیم غذایی، حرکت های منظم روده را تقویت می کند و می تواند سلامت گوارشی شما را بهبود بخشد.
محتوای فیبر بالا دانه های کتان می تواند به کاهش کلسترول کمک کند و در بهبود سلامت قلب نقش مهمی ایفا کند.
دانه های کتان برای افرادی که فشار خون بالا دارند مفید است. زیرا نقش تنظیم کنندگی و ثابت نگه داشتن فشارخون دارند.
دانه های کتان می توانند یک افزودنی مفید به رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت مفید باشند. زیرا قند خون را به دلیل داشتن فیبر نامحلول کاهش می دهند.
دانه های کتان شما را برای مدت طولانی سیر نگه می دارد و به کنترل اشتها و مدیریت وزن کمک می کند.
رازیانه
دانه رازیانه کم کالری است، اما دارای مقدار خوبی از چندین مواد معدنی مهم از جمله آهن، منگنز و کلسیم است.
جویدن دانه های رازیانه باعث خوشبوشدن دهان و باز شدن تنفس و افزایش تولید بزاق می شود، بنابراین باکتری های دهانی از بین می روند.
رازیانه با تقلید اثرات هورمون استروژن در بدن زنان، ترشح شیر را در زنان شیرده افزایش می دهد. همچنین باعث کاهش علائم یائسگی می شود. برخی از ترکیبات موجود در دانه رازیانه نیز ممکن است به جلوگیری از پوکی استخوان، یکی از علائم مشخصه یائسگی که به عنوان یک نتیجه از کاهش سطح استروژن در بدن رخ می دهد کمک کند.
دانه رازیانه ممکن است به کاهش علائم افسردگی کمک کند و به عنوان نوعی داروی ضد افسردگی مؤثر است.
دانه رازیانه به پائین آوردن سطح کلسترول کمک می کند. همچنین باعث تنظیم فشار خون می شود.
دانه رازیانه ترشح اسید معده را کاهش می دهد و در برابر شکل گیری زخم معده محافظت می کند. برای رفع ترش کردن و سوزش معده، نفخ و حتی گاز روده نوزادان پودر رازیانه بسیار اثربخش است.
ترکیبات موجود در رازیانه ممکن است قند خون را کاهش داده و عملکرد سلول های تولید کننده انسولین را بهبود بخشد.
در اکثر دستورالعمل ها (۴ تا ۱۳ گرم یا ۱۵-۵ میلی لیتر) قاشق چای خوری از دانه، روغن یا عصاره رازیانه توصیه شده است. به خاطر داشته باشید که هر یک از اشکال رازیانه، حاوی غلظت های مختلفی از ترکیبات فعال هستند، بنابراین مهم است نحوه استفاده را با توجه به فرم های رازیانه تغییر دهید.
زنجبیل
زنجبیل از جمله سالمترین و خوشمزه ترین ادویه روی زمین است. حاوی مواد مغذی و ترکیبات زیست فعال است که دارای مزایایی فروانی برای بدن و مغز می باشد.
زنجبیل را می توان تازه، خشک، پودر، یا به عنوان یک روغن یا عصاره استفاده کرد و گاهی اوقات به غذاهای فرآوری شده و لوازم آرایشی اضافه می شود. یک ماده بسیار رایج در دستورهای آشپزی است.
زنجبیل ادویه ای محبوب است. حاوی مقادیر بالایی از جینجرول، ماده ای با خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی بسیار قوی است. ۱ تا ۱٫۵ گرم زنجبیل می تواند به جلوگیری از انواع تهوع کمک کند. این امر در مورد بیماری های دریایی، تهوع ناشی از شیمی درمانی، تهوع پس از جراحی و بیماری صبح صادق است.
زنجبیل در کاهش پیشرفت دردهای عضلانی مؤثر است و درد عضلانی ناشی از ورزش را کاهش می دهد. برخی از مطالعات نشان می دهد زنجبیل به کاهش علائم آرتروز کمک می کند.
زنجبیل در کاهش سطح قند خون و بهبود عوامل خطرزای بیماری های قلبی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ نقش دارد.
به نظر می رسد زنجبیل به تخلیه معده کمک می کند، این امر می تواند برای افرادی که دارای اختلالات گوارشی و ناراحتی مربوط به معده هستند مفید باشد.
زنجبیل در برابر درد قاعدگی که در آغاز دوره قاعدگی شروع شده است بسیار مؤثر است.
برخی از شواهد موجود در حیوانات و انسان ها نشان می دهد که زنجبیل می تواند منجر به کاهش قابل توجهی در کلسترول بد و سطح تری گلیسیرید خون شود. زنجبیل حاوی جینجرول است که ممکن است اثرات محافظتی در برابر سرطان داشته باشد.
مطالعات نشان می دهد که زنجبیل می تواند در برابر آسیب های مغزی مربوط به سن محافظت کند. همچنین می تواند عملکرد مغز در زنان سالمند را بهبود بخشد.
ترکیب فعال موجود در زنجبیل می تواند به مبارزه با عفونت کمک کند. مصرف زنجبیل در مقابله با باکتری های دهان و دندان و بیماری های التهابی لثه بسیار مؤثر است.
دارچین
دارچین یک ادویه بسیار خوشمزه که هزاران سال است که از خواص دارویی آن استفاده شده است. دارچین از پوست درونی درختان دارچین ساخته می شود. برای ساخت دارچین، ابتدا ساقه های درخت برش داده می شود، سپس پوست درونی استخراج و قطعات چوبی حذف می شود. هنگامی که آن پوست خشک شد، آن را به شکل نوار چرخش می دهند که شکل رول بخود گیرد، که به آن دارچین میله گفته می شود. این میله ها می توانند به شکل پودر دارچین نیز درآیند.
بوی متمایز و عطر و طعم دارچین به علت قسمت های روغنی است که در ترکیب سینامالدئید (ماده مؤثره دارچین) بسیار بالا است. دانشمندان بر این باورند که این ترکیب مسئول اکثر اثرات قدرتمند دارچین در سلامت و متابولیسم است.
دارچین حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان های بسیار قوی پلی فنول است. آنتی اکسیدان ها بدن شما را از آسیب های اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کنند. در یک مطالعه که فعالیت آنتی اکسیدانی ۲۶ ادویه را مقایسه کردند، دارچین حتی بالاتر از سوپر غذاهایی مانند سیر و پونه در جایگاه اول قرار گرفت. در واقع، دارچین آن چنان قدرتمند است که می تواند به عنوان نگهدارنده طبیعی مواد غذایی استفاده شود.
دارچین دارای خواص ضد التهابی است این خصوصیت به بدن در مبارزه با عفونت و ترمیم بافت های آسیب دیده کمک می کند.
دارچین برخی عوامل خطرزای بیماری قلبی، از جمله کلسترول بد، تری گلیسیرید و فشار خون را بهبود می بخشد.
دارچین حساسیت به هورمون انسولین را به طور قابل توجهی افزایش می دهد. نشان داده شده است که با اثرات ضددیابتی قوی دارچین، مصرف روزانه ۱ تا ۶ گرم یا نیم تا ۲ قاشق چای خوری از آن، میزان قند خون ناشتا کاهش می یابد.
دو ترکیب موجود در دارچین به نظر می رسد مانع ایجاد پروتئینی به نام توو در مغز می شوند، که یکی از نشانه های بیماری آلزایمر است. نشان داده شده که دارچین منجر به بهبود بیماری آلزایمر و پارکینسون در مطالعات حیوانی می شود. با این حال، تحقیقات انسانی کم است.
مطالعات نشان می دهد که دارچین ممکن است اثرات محافظتی در برابر سرطان داشته باشد.
سینامالدئید موجود در دارچین دارای خواص ضد قارچ و ضد باکتریایی است که عفونت را کاهش می دهد و با پوسیدگی دندان و بوی بد دهان مبارزه می کند.
مطالعات لوله آزمایش نشان داده است که دارچین می تواند با HIV-1، نوع اصلی ویروس HIV در انسان مقابله کند.
آویشن
با توجه به طعم متمایز آویشن، امروزه به عنوان یک عنصر پخت و پز نیز مورد استفاده قرار می گیرد. اما شهرت آویشن بیشتر برای خصوصیات دارویی آن، از جمله توانایی برای کمک به درمان آکنه و فشار خون بالا می باشد.
یک مطالعه نشان داد که عصاره آویشن قادر به کاهش ضربان قلب در فشار خون بالا می باشد و همچنین می تواند کلسترول را کاهش دهد.
اسانس آویشن، که از برگ های آن به دست می آید، اغلب به عنوان یک درمان سرفه طبیعی و کاهش سایر علائم برونشیت مانند گلودرد استفاده می شود.
آویشن دارای ویتامین C است و همچنین منبع خوبی از ویتامین A است. اگر شما احساس سرما خوردگی کنید، آویشن می تواند سلامت را به شما بازگرداند.
ترکیبات موجود در آویشن داراي خواص قارچ کشي زيادي هستند. تحقیقات نشان می دهد که می توان آن را به عنوان یک ضد عفونی کننده در خانه هایی که غلظت کم از قارچ وجود دارد استفاده کرد. با توجه به خواص ضدعفونی و ضد قارچ آویشن، آن یک عنصر رایج در دهان شویه است. آویشن نیز یک ترکیب رایج و محبوب در دئودورانت های طبیعی است.
مشکلات پوستی در سراسر جهان رایج هستند. داروهای گیاهی در بعضی کشورها داروهای مهمی هستند. آویشن ممکن است در درمان آکنه مؤثر باشد.
زردچوبه
زردچوبه ممکن است مؤثرترین ادویه و مکمل غذایی موجود باشد. زردچوبه حاوی کورکومین، ماده ای با خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی است. اغلب مطالعات انجام شده درباره زردچوبه حاوی مقادیر زیادی از کورکومین بوده اند.
ترکیب موجود در زردچوبه با افزایش سطح هورمون مغز باعث افزایش رشد سلول های عصبی جدید شده و با فرایندهای مختلف تخریب مغز مبارزه می کند. زردچوبه باعث بهبود عملکرد پوشش عروق خونی می شود که نقش مهمی در بیماری های قلبی ایفا می کند.
كركومين منجر به تغييرات متعددي در سطح مولكولي مي شود كه ممكن است به پيشگيري و احتمالا درمان سرطان کمک كند.
کرکومین موجود در زردچوبه می تواند از سد خونی – مغزی عبور کند که منجر به پیشرفت های خوبی در روند آسیب شناسی بیماری آلزایمر می شود.
مطالعات بسیاری نشان می دهد که کورکومین می تواند به درمان نشانه های آرتریت کمک کند و در برخی موارد موثرتر از داروهای ضد التهابی است. مطالعه در ۶۰ نفر مبتلا به افسردگی نشان داد که کورکومین در کاهش علائم این بیماری مؤثر است.
با توجه به اثرات مثبت بسیاری از سلامتی آن، از قبیل پتانسیل برای جلوگیری از بیماری های قلبی، آلزایمر و سرطان، کورکومین ممکن است به طول عمر کمک کند.
فلفل سیاه
افزودن مقدار کمی فلفل سیاه به هر دستور غذایی، چیزی فراتر از یک طعم دهنده غذا و ادویه می باشد. این پادشاه ادویه جات دارای مزایای سلامتی از جمله: کاهش وزن، بهبود هضم، تسکین سرماخوردگی و سرفه، افزایش متابولیسم و درمان مشکلات پوستی می باشد.
فلفل سیاه یک منبع غنی از مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر، سدیم و ویتامین هایی مانند تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و ویتامین B6 است. سایر مواد مغذی موجود در فلفل سیاه شامل ویتامین E، فولات و ویتامین K است. همچنین دارای محتوای بالای فیبر رژیمی و کربوهیدرات و پروتئین متوسط است.
آنتی اکسیدان های موجود در فلفل سیاه می توانند آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد را از بین ببرند و از این طریق به جلوگیری از سرطان، بیماری های قلبی عروقی و مشکلات کبدی کمک کنند. رادیکال های آزاد، محصولات جانبی متابولیسم سلولی هستند که به سلول های سالم حمله می کنند و DNA خود را به سلول های سرطانی جهش می دهند. آنتی اکسیدان ها این ترکیبات مضر را خنثی می کنند و سیستم بدن را از بسیاری شرایط و حتی علائم پیری زودرس مانند چین و چروک، لکه های سنی و از دست دادن حافظه محافظت می کنند.
مصرف فلفل ترشح اسید هیدروکلریک در معده را افزایش می دهد، بنابراین هضم را تسهیل می کند. هضم مناسب برای جلوگیری از اسهال، یبوست و کولیک ضروری است. فلفل همچنین به جلوگیری از تشکیل گاز روده کمک می کند و هنگامی که به رژیم غذایی اضافه می شود، می تواند عرق و ادرار را افزایش دهد. عرق کردن سموم را حذف می کند و منافذ خارجی بدن را پاک می کند و همچنین می تواند آب اضافی را از بین ببرد.
همچنین هضم خوب در کاهش وزن کمک می کند، عملکرد کلی بدن را بهبود می بخشد و مانع از شرایط بد دستگاه گوارش می شود. فلفل سیاه به عنوان یک ترکیب ضدنفخ به راحتی در یک حرکت سالم گاز را از بدن خارج می کند، گاز رو به بالا می تواند خطرناک باشد، زیرا می تواند حفره فوقانی قفسه سینه و سایر ارگان های حیاتی را تحت فشار قرار دهد.
لایه بیرونی فلفل سیاه در تجزیه سلول های چربی کمک می کند. بنابراین، غذاهای فلفلی یک راه خوب برای کمک به کاهش وزن به طور طبیعی است.
فلفل سیاه می تواند در درمان بیماری های پوستی و همچنین کاهش احتمال ابتلا به سرطان پوست به علت اشعه شدید ماوراء بنفش مفید باشد.
برای درمان سرماخوردگی و سرفه می توان فلفل سیاه به غذا اضافه کرد. فلفل سیاه همچنین به درمان سینوزیت و گرفتگی بینی کمک می کند. فلفل سیاه دارای یک ماده دفع کننده است که به تخریب ضایعات مخاط و خلط در دستگاه تنفسی کمک می کند. کيفيت تحريک کننده طبيعي آن کمک می کند تا مخاط را از طريق عطسه يا سرفه خارج کنيد و کمک می کند تا از عفونت یا بیماری، بهبود یابید. سوپ و خورش ساخته شده با فلفل سیاه و دیگر ادویه جات معطر اغلب برای درمان سرماخوردگی و سرفه استفاده می شود.
در مطالعات متعدد نشان داده شده است که فلفل سیاه به نفع بیماران آلزایمر و کسانی که مبتلا به زوال عقل و سایر اختلالات مربوط به سن هستند، عمل می کند.
تعدادی از مطالعات نشان داده اند که فلفل سیاه به علت خواص آنتی اکسیدان و ضد التهابی می تواند اثرات مفیدی بر آسیب مخاطی معده و زخم های گوارشی داشته باشد.
به وب سایت ما در زمینه فروش ادویه جات سر بزنید
https://jalali.shop