دانستنی های شگفت انگیز میوه ها
میوه ها همیشه مورد علاقه تمام انسان ها بوده اند. آنها هدیه ای خوشمزه و مفید از طبیعت هستند که دارای انواع مختلف و طعم ها و مزه های متنوعی هستند. میو ها را می توان مانند رنگین کمان در هر رنگی یافت که با ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر رژیمی غنی شده اند که آن ها را تبدیل به طب طبیعی می کند. مصرف آن ها نه تنها برای سلامتی و محافظت سیستم بدن ضروری است، بلکه باعث می شود که پوست درخشان، جوان و شاداب به نظر برسد زیرا میوه ها حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند.
در این مقاله قصد داریم برخی حقایق شگفت انگیز میوه ها که احتمالاً قبل از آن نمی دانستید به اشتراک بگذاریم.
انجیر
در قرآن کریم به انجیر قسم یاد شده است. امام رضا (ع) فرموده اند: “درخت انجیر شبیه ترین درخت به درختان بهشتی است”.
انجیر دارای طبع گرم و تر، حاوی انواع ویتامین ها و مواد معدنی و بسیار مقوی است.
گفته شده است که نوع سفید انجیر به عنوان غذا بهتر است مصرف شود و نوع سیاه آن به عنوان دوا.
مخلوط انجیر سیاه با شیر بز برای درمان آرتروز و درد مفاصل بسیار مفید است.
خواص انجیرخشک از نوع تر بیشتر است. انجیرخشک منبع غنی از کلسیم است.
انجیر خشک خیسانده در آب یا شیر، بهترین درمان برای رفع یبوست است.
مصرف انجیر به همراه بادام برای افزایش قوای بدنی مناسب است.
برای زنان بادار مصرف انجیر خشک بسیار مفید است. گاهاً انجیر را با شیر مادر مقایسه می کنند.
توصیه می شود تمام گروه های سنی از انجیر استفاده کنند. افراد دیابتی در مصرف انجیر باید دقت فراوان داشته باشند.
توت فرنگی
یک فنجان توت فرنگی تنها ۵۵ کالری انرژی دارد.
بخش گوشتی توت فرنگی در واقع ساقه گیاه است.
توت فرنگی حاوی مقادیر زیادی نیترات است که باعث افزایش جریان خون و اکسیژن به عضلات می شود.
توت فرنگی به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و برخی سرطان ها کمک می کند. برای عضلات قلب و مغز نیز مفید است. آنها کالری کم و منابع عالی ویتامین C، K، فیبر، اسید فولیک، پتاسیم، منگنز و اسیدهای آمینه دارند.
مصرف هشت توت فرنگی ۱۴۰ درصد از مصرف روزانه ویتامین C را برای بچه ها فراهم می کند.
به طور متوسط ۲۰۰ دانه در یک توت فرنگی وجود دارد.
برای زنان باردار نیز مفید است. نقص های تولد مانند اسپینا بیفیدا (شرطی که نخاع جنین به درستی رشد نمی کند) می تواند به طور قابل توجهی کاهش می یابد، در صورتی که به طور منظم توت فرنگی مصرف می کند.
توت فرنگی حاوی ویتامین C بیشتری نسبت به پرتقال دارد و به کاهش التهاب کمک می کند. آنها حتی برای درمان آب مروارید و سایر بیماری های چشم نیز عالی هستند.
برگ می تواند خام، پخته شود یا برای چای استفاده شود.
ترکیبات موجود در توت فرنگی به تنظیم قندخون کمک می کنند و خطر ابتلا به دیابت نوع ۱ و ۲ را کاهش می دهند.
خرمالو
خرمالو دارای کربوهیدرات بالا و حاوی مقادیر ناچیز چربی و پروتئین است. در کمال تعجب، خرمالو منبع آهن و کلسیم نیز است. بطوریکه ۱۴ درصد نیاز روزانه به آهن و ۳ درصد نیاز به کلسیم را تأمین می کند.
خرمالو یکی از چند خوردنی محدود است که سلول های سرطان سینه را بدون آسیب زدن به سلول های طبیعی، از بین می برد. این در مورد سرطان روده بزرگ و پروستات نیز صدق می کند.
خرمالو خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهد. به کاهش التهاب و سلامت چشم ها کمک می کند. سیستم گوارش را سالم نگه می دارد. خوردن رژیم غذایی با چگالی بالا و انرژی کم مانند خرمالو به کاهش وزن کمک می کند.
برگ های خرمالو نیز دارای ویتامین ث، تانن و فیبر هستند که بعنوان یک ترکیب رایج در چای های درمانی استفاده می شود.
علاوه بر اینها، خرمالو را می توان همراه با بسیاری از غذاها مصرف کرد.
با منافعی که این میوه خوشمزه دارد، آیا باز آنرا به سبد غذایی خود اضاف نمی کنید!!!؟؟
به
به کم کالری و منبع خوبی متوسطی از ویتامین C و پتاسیم است و حاوی مقادیر قابل توجهی مس، فیبر و پتاسیم است.
برخی منافع سلامتی مصرف به: جلوگیری از سرطان، کمک به کاهش وزن، بهبود سلامت گوشتی، کاهش کلسترول، تقویت قدرت سیستم ایمنی، جلوگیری از بیماری های دستگاه گوارش، التهاب تسکین دهنده، افزایش سلامتی پوست، کاهش فشار خون، جلوگیری از واکنش های آلرژیک و تحریک گردش خون در سیستم قلبی عروقی.
مصرف یکباره مقدار زیادی از دانه های به باعث ایجاد گاز سمی در معده می شود، زیرا دانه ها با اسید معده واکنش نشان می دهند.
دمکرده دانه به، بدلیل داشتن ترکیبات لعابدار، برای رفع سرفه و گلودرد و دردسینه و سایر بیماری های حلق عالی است.
دمنوش به آرام بخش بسیار عالی است. برای تهیه آن، ابتدا به را رنده کرده و اجازه دهید کمی خشک شود. سپس آن را بدون روغن تفت داده تا کمی سرخ شود. آنرا در سینی ریخته اجازه دهید کامل خشک شود. اکنون آماده استفاده است.
روغن به برای برطرف کردن مشکل زنگ زدن گوش بسیار مفید است.
به میوه ای مناسب برای دوران بارداری و حاملگی است.
کیوی
کیوی منبع بسیار عالی از ویتامین ث است. این ویتامین به افزایش سیستم ایمنی بدن برای جلوگیری از ابتلا به بیماری ها کمک می کند. ویتامین K موجود در کیوی، آن را تبدیل به یک میوه باعملکرد باور نکردنی می کند که به کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی کمک می کند و احتمال مرگ زودهنگام را کاهش می دهد.
تأثیر مفید کیوی بر عملکرد ریه در میان افرادی که مرتب میوه های تازه مصرف می کنند، ثابت شده است. کیوی ممکن است خس خس در کودکان حساس را کاهش دهد.
کیوی دارای مقدار زیادی فیبر است که برای هضم مناسب غذا عالی است. مصرف منظم کیوی باعث کاهش لخته های خونی و تنظیم فشارخون می شود.
توصیه می شود اگر به پوست کیوی حساسیت ندارید، کیوی را با پوست میل کنید. خوردن میوه های کیوی برای اکثر مردم بی خطر است. بجز کسانی که حساسیت دارند. علائم آلرژی کیوی عبارتند از خارش، تورم زبان، مشکل بلع، استفراغ و کهیر.
اگر دچار اختلال خونریزی یا در معرض عمل جراحی هستید، از خوردن کیوی پرهیز کنید.
مقدار مصرف کیوی بستگی به عواملی مانند سن، وضعیت سلامتی و دوره درمان دارد. جهت شروع یک رژیم غذایی جدید از پزشک خود مشورت بگیرید.
جهت بهره مند شدن از مزایای فوق العاده کیوی می توانید آنرا به تنهایی یا بصورت اسموتی کیوی- توت فرنگی، سالاد میوه کیوی- موز و یا سوپ کیوی استفاده کنید.
نارگیل
نارگیل منبع خوبی از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است. ترکیبات موجود در آب نارگیل اثرات ضد پیری و ضد سرطانی دارند. مصرف نارگیل باعث افزایش انرژی و احساس سیری می گردد.
آب نارگیل منبع خوبی از پتاسیم است که با کاهش سطح سدیم در بدن، به تنظیم فشار خون کمک می کند.
آب و روغن نارگیل به شادابی پوست و موی شما کمک می کند.
آب نارگیل با شیر نارگیل تفاوت دارد. آب نارگیل کم چرب است و کالری کمتری نسبت به شیر نارگیل دارد. میزان پتاسیم آن نیز بالا است، اما هیچ دلیلی وجود ندارد که از نوشیدن آب در طول روز و خوردن میوه ها و سبزیجات خودداری کنید.
آب و گوشت نارگیل حاوی قندهای ساده است که باعث جذب قارچ و همچنین باکتری می شوند. نارگیل باز و رنده شده باید داخل یخچال قرار گیرد تا از تجزیه شدن جلوگیری شود.
از آنجا که نارگیل دارای چربی اشباع است، مصرف نارگیل خود را به قسمت های کوچکی که با رژیم غذایی متعادل سروکار دارند، محدود کنید. زیاده روی در مصرف نارگیل می تواند باعث افزایش کلسترول خون، یبوست و افزایش وزن شود.
نارگیل و روغن نارگیل دارای چربی اشباع هستند اما کاملا مشابه چربی اشباع موجود در گوشت گاو و دیگر محصولات حیوانی نیست. با این حال، مانند چربی های اشباع شده حیوانات، چربی های نارگیل کلسترول کل و کلسترول LDL (نوع بد) را افزایش می دهد. در حالی که استفاده از نارگیل در آشپزی شما خوب است، به نظر نمی رسد که خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی را بهبود بخشد.
سیب
طبق روایات اگر خواستید سیب بخورید، ابتدا آن را بو کنید.
سیب یکی از اجزای اصلی هفت سین نوروز است.
کشف قانون گرانش توسط نیوتن زمانی اتفاق افتاد که سیبی از درخت بر سرش افتاد.
لوگوی شرکت معروف اپل، یه سیب گاززده است.
به سیب بدلیل داشتن خواص زیاد، دکتر سیب گفته می شود.
سیب بعنوان سفید کننده و مسواک دندان عمل می کند.
برای درمان اسهال کودکان از سیب رنده شده استفاده می کنند.
اگر ناراحتی معده یا روده دارید، خودتان در منزل سیب را پخته و کمپوت سیب درست کنید.
سیب اگر با پوست مصرف شود خاصیت دوچندان دارد ولی به دلیل استفاده از گریس، روغن و پارافین روی سیب (جهت براق شدن) توصیه می شود سیب را اول پوست بگیرید.
دانه های سیب را به علت داشتن آمیگدالین (نوعی قند و ترکیبی از سیانور) نباید مصرف کرد.
طبق ضرب المثل ها: روزی یک سیب بخور تا هیچ پولی به دکتر ندهی.
انار
انار از میوه های بهشتی محسوب می شود که در قرآن مجید از آن یاد شده است. از پیامبر اکرم (ص) نقل شده است که “انار شیرین بخورید چرا که دانه ای از آن نیست که به معده برود و درد و ناراحتی را از بین نبرد”.
انار میوه ای است که تمام قسمت های آن مورد استفاده قرار می گیرد. پوست انار دارای تانن است و از آن برای معالجه التهاب کبد، سرفه و زخم استفاده می شود. از انار پخته شده در آتش برای بهبود سرفه های مزمن استفاده می شود. گل انار خون ریزی را بند می آورد و لثه ها را تقویت می کند. پودر انار زخم های کهنه و مزمن را معالجه می کند. انار طبعی سرد دارد، بنابراین افرادی که سرد مزاج هستند در خوردن آن احتیاط کنند. خوردن دانه های انار بهتر از نوشیدن آب آن می باشد. انار خون ساز است.
موز
موزهایی که امروز در بازار وجود دارد از نوع کاوندیش Cavendish هستند. از پوست موز به عنوان تمیزکننده کفش میتوان استفاده کرد. میوه موز بصورت طبیعی دارای هسته بوده است، اما با دستکاریهای انجام شده در آنها، در حال حاضر به ندرت موز هسته دار مشاهده میشود. موز چهارمین گیاه پرمصرف جهان است. سه مکان اول را برنج، گندم و ذرت اشغال کرده اند.در سال ۲۰۰۱ در بریتانیا، حداقل ۳۰۰ حادثه مختلف که به موز یا پوست موز مربوط می شده گزارش شده است. الیاف جدا شده از موز را می توان در ساخت کاغذ و پارچه مورد استفاده قرار داد.فراوان ترین رنگ پوست موز رنگ زرد است، اما گونه های مشخصی از موز رنگ پوستشان سبز، قرمز، قهوه ای یا بنفش است.
هنگامیکه موز را انتخاب می کنید باید پوست آن زرد و سفت و روی آن لکه های سیاه وجود داشته باشد که این نشانه موز رسیده است. هضم موز نارس به دلیل داشتن نشاسته زیاد، بسیار سخت است که می تواند موجب دردهای معده شود.
در صورتیکه می خواهید موز را طی چند روز آینده مصرف کنید، بهتر است موزی را انتخاب نمایید که در قسمت بالایی (قسمت تاج موز) کمی سبز باشد. میوه هایی با این مشخصه، ماندگاری بیشتری نسبت به موز کاملا زرد خواهند داشت.
موز در مجاورت گاز اتیلن رسیده می شود.
کدی که روی موز مشاهده می کنید (PLU) اگر ۴۰۱۱ باشد، یعنی موز به روش سنتی و مرسوم پرورش داده شده است.
انگور
انگور یکی از مهمترین میوههای نام برده شده در قرآن است. کلیه قسمت های درخت انگور قابل استفاده دارویی است . انگور تنها میوهای است که وقتی خشک میشود ارزش غذایی آن بالا میرود. انگور تنها میوه ای است که از نظر ترکیبات می توان آن را با شیر مادر مقایسه کرد.
با استفاده از انگور می توان پلاسما تولید کرد.
اگر انگور را نصف کنید و در مایکروویو بگذارید، منفجر میشود.
کشمش به عنوان یکی از فرآورده های انگور می تواند جایگزین خوبی برای قند و شکر در بیماران دیابتی باشد. افراد سردمزاج انگور را با نان و هندوانه و آب یخ نخورند. انگور با فاصله از غذا مصرف شود.
گلابی
در روایات مصرف گلابی سفارش شده است.
گلابی باید کاملاً رسیده باشد، گلابی سبز و خیلی رسیده مناسب نیستند.
مصرف گلابی باعث شادابی پوست و چهره می شود.
دانه های ریز گلابی در دستگاه گوارش هضم نمی شوند. بنابراین با عبور از این دستگاه، معده و روده را پاک می کنند.
افرادی که یبوست دارند روزی ۱ تا ۲ عدد گلابی میل کنند.
بجز افرادی که معده ضعیفی دارند، زمان خوردن گلابی پوست آنرا جدا نکنید.
مصرف گلابی در بارداری توسط پزشکان توصیه شده است.
در کودکان باید مصرف گلابی به صورت کنترل شده انجام شود.
برای دفع سنگ کلیه می توان از دمنوش برگ گلابی استفاده کرد.
اگرچه گلابی میوه شیرینی است ولی برای افراد دیابتی مناسب است.
خرما (رطب)
در قرآن کریم و روایات تأکید فراوانی بر استفاده از خرما شده است.
در ایران بیش از ۷۰ نوع خرمای رنگارنگ وجود دارد. خرمای شکلاتی یا پیارم، گرانترین خرمای ایران است. در بعضی مناطق از هسته خرما نان و همچنین دمنوش تهیه می کنند.
خرما در قوت گوش و چشم، افزایش انرژی، هضم کننده غذا، تقویت اعصاب، خنثی کردن اسید اضافی معده، رفع بوی بد دهان، درمان ام.اس، کم خونی، آسم و سرطان دستگاه گوارش نقش دارد.
توصیه می شود در ماه آخر كه زنان وضع حمل مى كنند به آنها خرما بدهيد چونكه فرزندش صبور و پاكيزه خو مى شود و بر بهبود مادر بعد از زایمان نیز اثر دارد.
کسانی که دوره نقاهت بیماری را می گذرانند و یا مشکل قند خون بالا، عفونت های تنفسی و سینوسی دارند باید در مصرف خرما تعادل را رعایت کنند.
هلو
هلو دارای طبع سرد و تر است. هلو شستشودهنده معده و برطرف کننده یبوست است. در خانم ها، عصاره هلو بعنوان ترکیب آرایشی استفاده می شود. نقش هلو در داشتن پوستی خوش رنگ و شفاف و همچنین جلوگیری از پیری پوست ثابت شده است.
خوردن مقادیر مناسبی از هلو برای مادران باردار توصیه می شود.
گفته می شود هلو در درمان ناباروری مردان نقش دارد.
مصرف هلو در افرادی که دچار بیماری های لثه هستند مفید است.
توصیه می شود بعد از شستن مناسب هلو، آنرا با پوست میل کنید.
دم کرده برگ یا گل هلو برای رفع سیاه سرفه مناسب است.
خوردن شکوفه هلو برای زنان بار دار خطرناک است.
مغز هسته هلو مصرف نشود.
میوه ها مواد مغذی مهمی مانند ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها را با خود همراه دارند. مصرف حداقل پنج وعده میوه در روز توصیه شده است. متخصصان طب اسلامی، طب سنتی و طب نوین همه بر مصرف منظم و مرتب میوه در روز اتفاق نظر دارند زیرا خواص سلامتی فراوانی بای بدن دارد.
ادویه جات فوق العاده
فروش محصولات کشاورزی از طریق اینترنت
اطلاعات کلی در مورد شترمرغ