جین سنگ
جین سنگ
نام علمی: Panax ginseng
نام انگلیسی: Ginseng
جین سنگ دارای انواع مختلف جین سنگ چینی ( کره ای )، سیبریایی، ژاپنی، جین سنگ پا کوتاه، جین سنگ سان چی و جین سنگ کاذب می باشد. گونه های مختلف این جنس علفی و چند ساله است. بهترین نوع آن P. ginseng می باشد. ریشه اصلی آن عمودی و ضخیم بوده و به ریشه های کوچکتری تقسیم شده است. ساقه آن راست و کم وبیش سرخ رنگ است. ریشه های گیاهان ۵ ساله در اول مهر برداشت می شوند.
دامنه انتشار آن کشورهای شرق آسیا است که عموما در مزارع بزرگی از کره و در حد کمتر در چین، ژاپن و ایالات متحده آمریکا کشت می شود.
ترکیبات شیمیایی:
گلیکوزید، ساپونین های تری ترپنوئیدی (ژین سنوزیدها)، اسانس، پپتیدها
اندام دارویی: ریشه
خواص دارویی:
گیاه منتخب سازمان بهداشت جهانی برای بالابردن کارایی فیزیکی و روانی بدن، محرک دستگاه عصبی، جسمی و ذهنی، افزایش میل جنسی، تنظیم فشار، قند و تری گلیسیرید خون، مدر، تقویت کننده قلب، رفع کننده کم خونی و پیری زودرس، تنظیم کننده فشار و قند خون، محافظ کبد، ضد دردهای رماتیسمی، کاهش خستگی، انرژی بخش، تقویت کننده سیستم ایمنی، افزایش دهنده حافظه و تسکین دهنده مغز.
روش مصرف:
جوشانده: نصف قاشق چایخوری ریشه پودر شده در یک فنجان آب ریخته و آن را به مدت ۱۰ دقیقه می جوشانند.
پودر: روزانه ۰/۵ الی ۱/۵ گرم
تنتور: روزانه ۷ تا ۱۰ قطره
عوارض جانبی:
افراط در مصرف آن موجب تورم دردناک پستان در هر دو جنس مذکر و مونث، دردهای عصبی، کاهش یا افزایش فشار خون و عدم تعادل احساسات می شود.
در زمان حاملگی مصرف آن ممنوع است.
ادویه جات فوق العاده
فروش محصولات کشاورزی از طریق اینترنت
اطلاعات کلی در مورد شترمرغ