آویشن باغی
آویشن باغی
نام علمی: Thymus vulgaris
نام انگلیسی: Garden thyem
گیاهی چند ساله،خشبی، علفی و همیشه سبز، دارای ساقه های چهارگوش کوتاه به طول ۲۰ تا ۵۰سانتیمتر و دارای ریشه ای با الیاف چوبی می باشد. برگ ها کوچک، متقابل و نیزه ای وپوشیده از کرک های خاکستری، گل ها کوچک، به رنگ سفید، ارغوانی یا صورتی. برداشت محصول قبل از گلدهی دو مرتبه در سال و در
ماه های خرداد و شهریور با قطع کردن ساقه های ریشه دار مسن انجام می شود.
منشا آن نواحی مدیترانه گزارش شده است و در اغلب مناطق ایران می روید.
ترکیبات شیمیایی:
اسانس حاوی تیمول و… ، تانن، فلاونوئید، ساپونین و مواد تلخ
اندام دارویی: سرشاخه گلدار یا برگ دار
خواص دارویی:
گیاه مورد تایید سازمان بهداشت جهانی به عنوان خلط آور و ضد سرفه (اکسپکتورانت گیاهی)، ضد باکتری، ضد قارچ، گرم کننده، ضد نفخ، رفع سوء هاضمه، ضد آسم و برونشیت، رفع افسردگی و ایجاد آرامش.
روش مصرف:
دم کرده: ۵ تا ۱۰ گرم گیاه در یک لیتر آب دم شود. همچنین در مواقع گلو درد میتوان دم کرده آویشن را غرغره کرد.
تنتور: برای اسهال همراه با سردی معده یا به عنوان خلط آور در عفونت ریه مصرف شود.
روغن: جهت رفع دردهای رماتیسمی، کوفتگی و کشیدگی عضلات استفاده شود.
عوارض جانبی:
در صورت مصرف زیاد سبب افزایش تپش قلب، بزرگ شدن غده تیروئید و حجیم شدن زبان می شود. خانم های باردار و افراد دارای فشار خون بالا مصرف نکنند.
ادویه جات فوق العاده
فروش محصولات کشاورزی از طریق اینترنت
اطلاعات کلی در مورد شترمرغ