مقایسه میزان تولید شترمرغ و گاو گوشتی
تغذيه و سلامتی اهميت جدی برای انسان دارد. با تغذيه بد، بيماری های بسياری از جمله بيماری های قلبی، ديابت، سنگ های صفراوی و مشكلات افزايش وزن انسان را مبتلا می سازد. اهميت پروتئين ها در رژيم غذایی انسان به اين دليل است كه سلول های بدن از اين تركيبات تشكيل يافته اند. پروتئين ها تنها جنبه كمی نداشته، بلكه كيفيت آنها نيز حائز اهميت می باشد، زيرا روزانه مي بايست مقدار معينی از اسيدهای آمينه مختلف وارد بدن گردند.
با نگاهی بر صنعت جهانی دامپروری در طی چندین سال اخیر، خصوصاً در کشورهای صنعتی دنیا، ما شاهد عملیات جایگزینی و ورود گوشت قرمز شترمرغ بعنوان منبعی جدید جهت تامین پروتئین قرمز به جای گوشت قرمز گاو و گوسفند هستیم.
یکی از فراورده های شترمرغ که بیشتر قابل قیاس با گاو می باشد گوشت آن است. گوشت قرمز شترمرغ در واقع شبيه گوشت گوساله است با اين مزيت که از لحاظ کم بودن کلسترول و چربی شبيه گوشت مرغ و ماهی و از لحاظ پروتئين بالا با گوشت گوساله مقايسه میشود. هر ۵ شتر مرغ پرواری برابر يک گوساله پرواری گوشت توليد میکند.
با توجه به جدول زیر شترمرغ در طول سال به طور متوسط ۳۰ عدد تخم نطفه دار تولید می کند که با یک دوره ۴۲ روزه تبدیل به جوجه می شود. در صورتی که گاو برای تولید یک گوساله به ۲۸۰ روز زمان احتیاج دارد. شترمرغ از زمان تشکیل نطفه تا بالغ شدن شترمرغ و آماده کشتار ۴۰۷ روز زمان نیاز دارد اما برای یک گاو این دوره ۶۴۵ روز زمان نیاز دارد.
با توجه به اینکه تمام فرآورده های شترمرغ اعم از پر، گوشت، پوست، روغن، غضروف، چشم و … ارزش اقتصادی بالای دارد و با توجه به اطلاعات جدول زیر می توان نتیجه گرفت که پرورش شترمرغ ارزش اقتصادی بیشتری نسبت به گاو دارد.
مقایسه میزان تولید شترمرغ و گاو گوشتی | ||
شرح | شترمرغ | گاو |
تعداد زاد و ولد در سال | ۳۰ | ۱ |
زمان جوجه در آوری یا مدت آبستنی | ۴۲ روز | ۲۸۰ روز |
مدت زمان تشکیل نطفه تا کشتار | ۴۰۷ روز | ۶۴۵ روز |
گوشت خالص استحصالی در یک دوره | ۱۲۰۰ کیلوگرم | ۲۵۰ کیلوگرم |
چرم تولیدی در یک دوره | ۳۰ جلد | ۱ جلد |
پر تولید شده | ۱۳۷ کیلوگرم | —– |
ادویه جات فوق العاده
فروش محصولات کشاورزی از طریق اینترنت
اطلاعات کلی در مورد شترمرغ