مشخصات ظاهری گوشت شترمرغ
گوشت یکی از منابع تامین کننده پروتئین، چربی واملاح معدنی برای بدن است. البته شامل ویتامین هایی نیز می باشد ولی در هنگام پخت مقادیر زیادی از آن نابود می شود. گوشت ها به دو دسته قرمز و سفید تقسیم می شوند. گوشت گوسفند، گاو، شتر، شترمرغ و … قرمز و گوشت انواع ماهی، میگو، مرغ، بوقلمون، کبک، بلدرچین و .. سفید محسوب می شوند. معمولاً گوشت های قرمز دارای مقادیر بیشتری از آهن هستند.
گوشت شترمرغ یكی از فرآورده های شترمرغ می باشد. كه دارای مزیت های بسیاری نسبت به گوشت دام های دیگر دارد. از آنجا كه اكثر مردم در رژیم غذائی خود به دنبال جایگزین غذائی سالم تر هستند، این گوشت در آینده می تواند جایگزین مناسبی برای این منظور باشد. به طوری كه گوشت شترمرغ به عنوان گوشت قرمز برتر و گوشت قرن بیست و یكم معرفی شده است.
رنگ گوشت شترمرغ قرمز و طعم آن شبیه گوشت گاو می باشد. ولی گوشت شترمرغ تردی گوشت طیور به علت دارا بودن فیبرهای كوتاه را دارد. این گوشت طعم بسیار خاصی دارد. از ویژگی های منحصر به فردش سادگی تشخیص آن است.
میزان چربی گوشت شترمرغ ۲ ـ ۱ درصد می باشد. فراتر از مقدار آن میزان هریك از ۳ نوع چربی اسیدهای چرب اشباع، اسیدهای چرب غیر اشباع یك ظرفیتی و چندظرفیتی دارای نسبت ایده ال ۱/۳ است. میزان اسید لینولئیك كه بدن انسان قادر به ساخت آن نمی باشد ولی برای متابولیسم بسیار ضروری می باشد در گوشت شترمرغ خیلی بالا است. در عین حال كه میزان كلسترول گوشت شترمرغ نسبت به گوشت دام های دیگر پائین می باشد. متوسط HDL (كلسترول خوب) در این گوشت خیلی بالا است (۶۲ ـ ۶۰ درصد). میزان L – كارنیتین آن در بین تمام حیوانات اهلی بالاترین است و میزان كراتین آن كه متابولیسم انرژیتیك قلب را بهبود می بخشد نیز خیلی بالا است. مقدارآهن آن ۷/۳ میلی گرم در هر ۱۰۰ گرم است كه در میان گوشت سایر دام ها بالاترین مقدار است. بعلاوه گوشت شترمرغ میزان بالائی از عناصر كم نیاز مانند روی و منیزیم را دارد.
این گوشت نیاز بدن به ویتامین نیاسین (PP) را تأمین كرده و نسبت به سایر گوشت ها مقادیر بیشتری ویتامین های A و C (دیگر گوشت ها فاقد آن هستند)، علاوه بر ویتامین های ۱B و ۲B تأمین می نماید. این گوشت بهترین و مؤثرترین مراقبت در برابر كلسترول بدن بوده و نیز برای افراد مبتلا به فشار خون بالا به دلیل میزان بسیار كم سدیم ایده آل است. گوشت شترمرغ اگرچه رنگ قرمز و طعمی نزدیك به گوشت گاو را دارد ولی تردی گوشت مرغ را به علت كوتاه بودن فیبرهای آن دارد، ضمن اینكه مشكل بیماری جنون گاوی را ندارد. گوشت شترمرغ از هر گوشت دیگری قابل هضم تر است، زیرا به علت تردی زودپز بوده و به خاطر طعم خوشمزه ویژه اش نیاز به سس یا چاشنی اضافی ندارد.
تقریباً ۳/۲ گوشت قابل خوردن شترمرغ از ۱۰ عضله اصلی بخشی از لاشه (ران ها) بدست می آیند. كه فیله ها و استیك های بزرگ را تشكیل می دهند.
قسمت عمده ماهیچه ها وگوشت قابل خوردن در ساق ها و ران شترمرغ قرار دارد. گوشت لخم آن حدود ۶۳ ـ ۶۰درصد وزن لاشه را تشكیل می دهد. مقدار كمی ضایعات در لاشه شترمرغ وجود دارد و این ضایعات نیز در ساخت سوسیس و كالباس استفاده می شوند.
گوشت شترمرغ نباید با گوشت گاو كه درآنها استخوان ها، غلاف غضروفی، غضروف یا چربی نیز همراه گوشت هستند مقایسه شود. این گوشت بسیار لخم است. لذا حتی با بهترین برش های لخم سایر گوشت ها نباید مقایسه شود بلكه فقط با فیله قابل مقایسه است كه همین موضوع سبب شده تا نسبت قیمت به كیفیت دراین گوشت نسبت به سایر گوشت ها بسیار بهتر باشد. یكی از ارزشمندترین گوشت شترمرغ ها از لحاظ پخت، مقدار غذای حاصل از هر كیلوگرم آن است (عملكرد طباخی) كه معمولاً ۲۰ ـ۱۵ درصد بهتر از هر گوشت دیگری است و در اثر پخت به خاطر پایین بودن مقدار چربی آن از وزن آن كاسته نمی شود.
ادویه جات فوق العاده
فروش محصولات کشاورزی از طریق اینترنت
اطلاعات کلی در مورد شترمرغ