اسطوخودوس و فواید آن
اگر شما هم از طرفداران گیاهان دارویی هستید حتما میدانید که یکی از الزامات استفاده از گیاهان دارویی دانستن خواص، عوارض و نحوهی مصرف این گیاهان است. حاج آقا فاطمیون مسئول عطاری شهید بابا حسن گراش قرار است هر روز ما را با یکی از این گیاهان دارویی آشنا کند.
پیش از این عطاری بابا حسن را معرفی کردهایم. این عطاری در ابتدای خیابان درمانگاه قرار دارد. در این پست قرار است اطلاعاتی در رابطه با گیاه دارویی اسطوخودس را با هم بخوانیم. همشهریان عزیز میتوانند این گیاه دارویی را از عطاری شهید بابا حسن تهیه کنند.
اسطوخودوس
نام علمی: Lavandula angustifolia
نام انگلیسی: Lavender
ترکیبات شیمیایی: اسانس ، فلاونوئید، تانن، ویتامین C، کلسیم و منیزیم
اندام دارویی: گلها و سرشاخه گلدار
گیاه شناسی:
اسطوخودوس در بیشتر نقاط دنیا بحالت خودرو می روید. اسطوخودوس گیاهی است چندین ساله به ارتفاع حدود نیم متر با برگهاي متقابل ، باریک ، دراز سبز رنگ و پوشیده از کرکهاي سفید پنبه ای. گلهاي آن به رنگ بنفش و بصورت سنبله می باشد. اسطوخودوس بوي بسیار مطبوعی دارد، اما طعم آن تلخ است. اسانس اسطوخودوس که از تقطیر گل و سرشاخه هاي گلدار این گیاه بدست می آید مایعی است زردرنگ یا زرد مایل به سبز که داراي بوي مطبوعی است و در صنعت عطرسازی استفاده می شود.
روش مصرف:
دم کرده: یک قاشق از گیاه خشک شده در یک فنجان آب جوش به مدت ۱۵ دقیقه دم شود. مقدر مصرف این دم کرده ۴-۳ فنجان در روز است.
تنتور: برای سر درد و افسردگی روزی دو بار حداکثر ۵ سی سی مصرف شود.
ضد آفتاب: ۱۰ قطره از روغن اسطوخودوس را در ۲۵ میلی لیتر روغن حامل (بادام یا زیتون) ریخته و برای آفتاب سوختگی و پیشگیری از آن به روی پوست ماساژ داده شود. می توان یک قطره آنرا روی یک حبه قند و یا یک قاشق عسل مخلوط کرده بخورید .
خواص دارویی:
اسطوخودوس از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است .
مسکن سیستم اعصاب مرکزی و دستگاه تنفس، مدر، ضد رماتیسم، ضد نفخ، ضد تشنج، ضد افسردگی، کاهنده فشار خون، آرام بخش، قاعده آور، کمک درمان بیماری های مربوط به مغز از جمله خون گرفتگی عروق مغزی، تقویت حافظه، کاهش التهاب عضلات و مفاصل، کاهش درد، کاهنده اسپاسم عضلانی، مقوی معده، موثر در بیماری های سینه و سرفه و زکام، رفع تهوع و سرگیجه، تقویت اعصاب، برطرف کننده سوء هاضمه، خواب آور.
عوارض جانبی:
مصرف خوراکی بیش از ۴ گرم در روز باعث تپش قلب و صدمه به دستگاه تنفسی می شود. همچنین مصرف در خانم های باردار و شیرده ممنوع است. برای اشخاص صفراوی مزاج خوب نیست و باعث آشفتگی می شود . اینگونه اشخاص باید آنرا با سکنجبین یا کتیرا بخورند. مصرف چای اسطوخودوس برای مردانی که هنوز بالغ نشده اند، محدود می باشد. افرادی که به گلهای اسطوخودوس یا گیاهان گلدار مشابه حساسیت دارند، یا به آلرژی های فصلی دچار هستند، باید از نوشیدن چای اسطوخودوس خودداری کنند.
ادویه جات فوق العاده
فروش محصولات کشاورزی از طریق اینترنت
اطلاعات کلی در مورد شترمرغ