آشنایی با خاصیت گیاه دارویی به و به دانه
حتما شنیدهاید که اگر زن باردار میوهی به را میل کند، فرزندش زیبا میشود. ما در این پست این موضوع را رد یا تایید نمیکنیم. اما شاید این باور به خاطر خواص زیادی که این میوهی خوش طعم دارد، بر سر زبانها افتاده باشد. این جا قرار است بیشتر با گیاه دارویی به دانه آشنا شویم. پیش از این عطاری بابا حسن را معرفی کردهایم. این عطاری در ابتدای خیابان درمانگاه قرار دارد. در این پست قرار است اطلاعاتی در رابطه با گیاه دارویی به دانه را با هم بخوانیم. همشهریان عزیز میتوانند این گیاه دارویی را از عطاری شهید بابا حسن تهیه کنند. هر چند میوه ی آن در این عطاری به فروش نمیرسد.
نام علمی: Cydonia oblonga
نام انگلیسی: Quince
ترکیبات شیمیایی: سرشار از ويتامينهاي A و B و C و همچنين قند و پکتين و پروتئین، املاح آهکی، پتاسیم، فسفر، کلسیم، روی، مس، آهن، ترکیبات فنلی، آنتی اکسیدان های کاتچین، اپیکاتچین، لیمونن و فیبر غذایی می باشد.
اندام دارویی: برگ، میوه، دانه
گیاه شناسی:
به درخت کوچکی است که پوست ساقه و تنه آن قهو ه ای بوده و برگ های آن پوشیده از کرک و صاف است. گل های آن درشت، به رنگ سفید و یا صورتی و دارای پنج گلبرگ می باشد. میوه رسیده زردرنگ، گرد و یا بشکل گلابی است و چندین هسته در مرکز آن قرار دارد. سطح میوه پوشیده از کرک بوده و دارای طعمی مطبوع ، شیرین و یا کمی ترش است .به یک میوهی فصلی است که در پاییز و زمستان موجود است و به ندرت به صورت خام مصرف میشود.
روش مصرف:
میوه تازه
به دانه: جهت تقویت نیروی جنسی و رفع اسهال خوب جویده شود.
خیسانده: دانه را در کمی آب خیسانده و صبح با لعاب آن به صورت موضعی استفاده کنید. این لوسیون جهت درمان سوختگی، ترک پوستی و چین و چروک های پوست استفاده می شود. برای رفع سرفه بسیار مناسب است.
دم کرده: به را خوب شسته و با رنده درشت، رنده کنید. سپس آن را روی یک وسیله گرمازا مثل شوفاژ یا داخل میوهخشککن بریزید تا با دمای ملایم خشک شوند. بعد از اینکه به کاملا خشک شد، آنها را داخل یک تابه داغ ریخته و بو دهید تا رنگشان به قهوهای تغییر کند. این کار باعث میشود رنگ دمنوش شما خوش رنگتر و تقریبا شبیه رنگ چای شود. موقع دمکردن دمنوش به، یک قاشق غذاخوری از به خشکشده را در یک لیوان آب جوش داخل یک قوری چینی بریزید و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه روی بخار آب دم بکشد.
روغن به: به را تکه تکه کرده و بپزید سپس آب آنرا بگیرید و با دو برابر وزن آن روغن زیتون مخلوط کرده و آنقدر بجوشانید تا تمام آب آن بخار شود و فقط روغن باقی بماند.
خواص دارویی:
به شیرین از نظر طب قدیم ایران گرم و تر می باشد.
تقویت کننده قلب، کبد و معده، درمان اسهال، ادرار آور، تقویت دستگاه گوارش، خلط آور، ضد سرفه، ضد افسردگی و سر درد، رفع بوی بد دهان، ضد سرطان، کاهنده کلسترول، قند و فشار خون، تقویت سیستم ایمنی بدن، موثر در توقف خونریزی، تقویت پوست و مو. دانه به در درمان بیماری های ریوی مانند ذات الریه، گلودرد، صدای گرفته و خشن مفید است. لعاب به دانه برای ترمیم زخم ها و سوختگی پوست در اثر آتش بسیار مفید است.
عوارض جانبی:
هیچ شواهد قطعی در مورد عوارض جانبی و مضرات میوه به وجود ندارد با این حال چون دانه های میوه به مقدار کمی سیانید دارند خوردن بیش از چند دانه می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در افراد شود. همچنین افراد گرم مزاج در خوردن این میوه زیاده روی نکنند.
ادویه جات فوق العاده
فروش محصولات کشاورزی از طریق اینترنت
اطلاعات کلی در مورد شترمرغ