سماق
سماق
سایر اسامی: سماک
نام علمی: Rhus coriaria
نام انگلیسی: Sumac
سماق درختچه کوچکی به ارتفاع یک تا ۵ متر دارای برگ های مرکب پوشیده از کرک و دندانه دار، گل ها به رنگ سبز مجتمع، میوه به اندازه یک نخود و به رنگ قهوه ای مایل به ارغوانی و ترش مزه و هر حبه دارای یک هسته کوچک است.
دامنه انتشار این گیاه نواحی مرکزی، جنوبی و غربی ایران، استان های خراسان، آذربایجان، مرکزی و تهران است.
ترکیبات شیمیایی
تانن، اسانس (میری ستین) ، مقادیر بالای پروتئین، فیبر، آنتی اکسیدان، اسید های چرب امگا ۳، ویتامین C
اندام دارویی: میوه
خواص دارویی:
قابض، ضد اسهال، ضد خونریزی های داخلی و ترشحات مهبلی، کاهنده قند خون، کاهش کلسترول خون، تقویت لثه و درمان آبسه و خونریزی لثه،سفید کننده دندان، رفع غلظت خون ، ضد التهاب، کنترل کننده فشارخون، سم زدایی از کبد
روش مصرف:
دم کرده: یک قاشق سوپ خوری در یک فنجان آب جوش به مدت ۳۰ دقیقه، نیمی از آن هنگام صبح و نیمی هنگام شب
جوشانده: به صورت غرغره جهت کاهش التهاب گلو و لثه
پودر: مالیدن پودر سماق به لثه و دندان ها جهت تقویت و رفع التهاب لثه
عوارض جانبی:
در افراد مبتلا به یبوست باعث تشدید مشکل می شود.
ادویه جات فوق العاده
فروش محصولات کشاورزی از طریق اینترنت
اطلاعات کلی در مورد شترمرغ