بارهنگ
بارهنگ
سایر اسامی: بارهنگ کبیر، لسان الحمل و بارتنگ
نام علمی: Plantago major
نام انگلیسی: Broadleaf plantain
گیاهی یک یا چند ساله به ارتفاع ۱۰ تا ۴۵ سانتی متر، بدون ساقه و دارای برگ ها و دمبرگ های درازی می باشد. برگ ها کامل یا حاشیه آن ها کمی مواج و کرکدار یا بدون کرک می باشد. گل های بارهنگ، خوشه ای و سفید و یا به صورت گل آذین استوانه ای مایل به زرد بوده و در انتهای یک پایه گل دهنده و به شکل گرز بلند یا گل استوانه ای ظاهر می شود. این گل آذین در هنگام رسیدن دارای بذرهای فراوان و ریز قهوه ای تیره متمایل به سیاه است و چنانچه در آب قرار گیرد ایجاد لعاب می کند. گیاه بارهنگ معمولاً به صورت علف هرز در مکان های مرطوب مانند حاشیه جوی های آب، مزارع، باغ ها و باغچه ها و فضای سبز شهری و خانگی می روید و به راحتی در دسترس انسان قرار دارد.
ترکیبات شیمیایی:
گلیکوزید اوکوبین، ماده پلانتاژین، آدنین، کولین، موسیلاژ، مواد گلوتینی، کلسیم، آهن، پتاسیم، روی و ویتامین های A و C.
اندام دارویی: تمام قسمت های گیاه
خواص دارویی:
ضد باکتری لذا بر روی زخم ها، ورم های چرکین و نقاط ملتهب استفاده می شود. تب بر، معرق، مدر، ضد اسهال خونی و ضدرماتیسم، رفع اختلالات کلیه، رفع سرماخوردگی، نرم کننده سینه، رفع خونریزی معده ودندان درد، آنتی هیستامین، کاهنده فشار خون.
روش مصرف:
دم کرده: بر روی ۲ تا ۴ گرم برگ خرد یا پودر شده، یک لیوان آب سرد ریخته و تا حد جوشیدن، حرارت دهید و بعد از آن حرارت را خاموش کنید. سپس ۱۰ دقیقه صبر کرده و محصول را صاف و میل کنید.
منابع مختلف، مصرف روزانه بین ۵ تا ۱۵ گرم دانه را توصیه کرده اند. دانه ها را داخل نصف استکان آب ریخته، مخلوط کرده و میل نمایید.
عوارض جانبی:
گیاه بارهنگ ممکن است در بعضی افراد باعث آلرژی شود. زیاده روی در مصرف بارهنگ می تواند باعث کاهش فشار خون و اسهال شود.
ادویه جات فوق العاده
فروش محصولات کشاورزی از طریق اینترنت
اطلاعات کلی در مورد شترمرغ