جوز بویا (جوز هندی)
جوز هندی
سایر اسامی: جوز هندی، جوز الطیب
نام علمی: Myristica fragrans
نام انگلیسی: Nutmeg and mace
درختی به ارتفاع ۸ تا ۱۰ متر و دارای برگ های کلفت و چرمی به رنگ سبز تیره، میوه به بزرگی هلو و دارای دانه ای که در یک پوشش توری شکل قرمز یا قهوه ای محصور شده است.
این گیاه در ایران وجود ندارد و از کشورهای گرمسیری وارد می شود. منشا اصلی آن شرق اندونزی و شرق هند است.
ترکیبات شیمیایی:
اسانس ( بور نئول، تریپنئول، ژرانیول، میریستیسین) مواد چرب، مس، منگنز
اندام دارویی: هسته (دانه) و پوشش توری آن
خواص دارویی:
ضد عفونی کننده، اشتها آور، کمک به هضم غذا، کمک به رفع تهوع، استفراغ و اسهال مخصوصا مواقعی که مربوط به مسمومیت غذایی باشد، محرک گردش خون، کاهش علائم آلرژی، تقویت قلب، تقویت کبد، تقویت سیستم ایمنی
روش مصرف:
پودر: در تهیه ادویه تركیبی یا به تنهایی در غذاهایی مانند لوبیاپلو یا خورش قیمه استفاده دارد
جوشانده: ۵ گرم جوز بویا در ۲۰۰ میلی لیتر آب جوشانده شود. در طول روز برای رفع مشکلات گوارشی مصرف گردد.
روغن ماساژ: ۱۰ قطره از عصاره روغنی در ۱۰ میلی لیتر روغن بادام ریخته شود و برای ماساژ به نواحی دردناک روماتیسمی به کار رود.
عوارض جانبی:
مقادیر زیاد خطرناک است و باعث تشنج می شود. مصرف در بارداری ممنوع است.
ادویه جات فوق العاده
فروش محصولات کشاورزی از طریق اینترنت
اطلاعات کلی در مورد شترمرغ