جنتیانا
جنتیانا
سایر اسامی: کوشاد، ژانسیان
نام علمی: Gentiana lutea
نام انگلیسی: Gentian
گیاهی علفی، چند ساله، با ساقه ای ضعیف، سبز و استوانه ای است. این گیاه دارای ۱ تا ۱/۵ مترارتفاع، برگ ها ضخیم، پهن و متقابل می باشد، گل های جنتیانا به صورت مجتمع در کنار برگ ها و به رنگ زرد ظاهر می شود. ریشه های آن خاکستری زرد بوده و به تدریج به رنگ قهوه ای و قرمز گرایش می یابد. زمان محصول برداری از گیاه دو ساله از خرداد ماه تا آبان به طول می انجامد.
منشأ و دامنه اصلی این گیاه سلسله کوه های آلپ و دیگر کوه های اروپا می باشد. این گیاه در ایران نمی روید.
ترکیبات شیمیایی:
گلیکوزیدهای تلخ، گلیکوزیدهای ایریدوئیدی، تانن، قندهای مختلف، اسانس، پکتین وچربی و…
اندام دارویی: ریشه
خواص دارویی:
تصفیه کننده خون، مدر، صفراآور، مقوی، اشتهاآور، تب بر، معرق، تقویت کننده معده، کلیه، رفع کننده رماتیسم، نقرس، برطرف کننده بیماری های دهان، ورم و التهاب گلو، خارش های پوستی موضعی، رفع کننده ناراحتی های عصبی، ضد دردهای روماتیسمی، بالا برنده قدرت دفاعی بدن
روش مصرف:
جوشانده: ۱۰ تا ۲۰ گرم ریشه پودر شده را در ۲ لیوان آب بجوشانید. سپس به مدت ۱۰ دقیقه دم شود.
عوارض جانبی:
مصرف زیاد از حد فرآورده های غلیظ جنتیانا باعث ایجاد اختلالات گوارشی در معده، روده ها و همچنین ایجاد سر درد خواهد شد. مصرف این گیاه برای زنان باردار و شیرده و افراد مبتلا به پرفشاری خون، اختلالات معده، روده، زخم معده و اثنی عشر، ممنوع است.
ادویه جات فوق العاده
فروش محصولات کشاورزی از طریق اینترنت
اطلاعات کلی در مورد شترمرغ