به
به
سایر اسامی: بهی
نام علمی: Cydonia oblonga
نام انگلیسی: Quince
به میوهی بومی مناطقِ معتدلِ گرم در جنوب غربی آسیاست و یک میوهی فصلی است که در پاییز و زمستان موجود است. این میوه وقتی میرسد به رنگ زرد طلائی در میآید و شبیه گلابی است. به سطحی کُرک مانند دارد و رنگ آن زرد است، میوهی آن ریگ مانند است و چند هسته در مرکز آن قرار دارد. این میوه طعم ترش دارد و به ندرت به صورت خام مصرف میشود،
ترکیبات شیمیایی:
سرشار از ويتامينهاي A و B و C و همچنين قند و پپتين و پروتئین املاح آهکی ، پتاسیم ، فسفر و کلسیم، روی، مس، آهن، ترکیبات فنلی، آنتی اکسیدان های کاتچین، اپیکاتچین، لیمونن و فیبر غذایی می باشد.
اندام دارویی: برگ، میوه، دانه
خواص دارویی:
تقویت کننده قلب، کبد و معده، درمان اسهال، تقویت دستگاه گوارش، خلط آور، ضد سرفه، ضد افسردگی و سر درد، رفع بوی بد دهان، ضد سرطان، کاهنده کلسترول، قند و فشار خون، تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت پوست و مو. دانه به برای درمان ذات الریه، گلودرد، صدای گرفته و خشن مفید است. ضد تب، مفید برای اسهال، لعاب به دانه برای ترمیم زخم ها و سوختگی پوست در اثر آتش بسیار مفید است.
روش مصرف:
میوه تازه
به دانه جهت تقویت نیروی جنسی و رفع اسهال خوب جویده شود
خیسانده: دانه را در کمی آب خیسانده و صبح با لعاب آن به صورت موضعی استفاده کنید. جهت درمان سوختگی و ترک پوستی
دم کرده: به را خوب شسته و با رنده درشت، رنده کنید. سپس آن را روی یک وسیله گرمازا مثل شوفاژ یا داخل میوهخشککن بریزید تا با دمای ملایم خشک شوند. بعد از اینکه به کاملا خشک شد، آنها را داخل یک تابه داغ ریخته و بو دهید تا رنگشان به قهوهای تغییر کند. این کار باعث میشود رنگ دمنوش شما خوش رنگتر و تقریبا شبیه رنگ چای شود. موقع دمکردن دمنوش به، یک قاشق غذاخوری از به خشکشده را در یک لیوان آب جوش داخل یک قوری چینی بریزید و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه روی بخار آب دم بکشد.
عوارض جانبی:
هیچ شواهد قطعی در مورد عوارض جانبی و مضرات میوه به وجود ندارد با این حال چون دانه های میوه به مقدار کمی سیانید دارند خوردن بیش از چند دانه می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در افراد شود.
ادویه جات فوق العاده
فروش محصولات کشاورزی از طریق اینترنت
اطلاعات کلی در مورد شترمرغ