رزماری (اکلیل کوهی)
رزماری
سایر اسامی: رزماری، حصالبان
نام علمی: Rosmarinus officinalis L.
نام انگلیسی: Rosemary
گیاهی بوته ای، همیشه سبز به ارتفاع نیم تا یک متر، برگها سبز، دائمی بسیار معطر، کشیده و نخی، در سطح بالایی چین و چروک دار و سطح زیرین پوشیده از کرک های سفید رنگ، گل ها خوشه ای به رنگ آبی روشن یا سفید و کرکدار. زمان گلدهی آن بین ماه های فروردین تا اوایل خرداد ماه می باشد. زمان جمع آوری محصول در جریان گلدهی و پس از آن در بهار و تابستان و اغلب از سال سوم شروع می شود.
منشأ اصلی گیاه منطقه مدیترانه، جنوب فرانسه، ساحل اسپانیا و آسیای صغیر می باشد و پرورش آن در بیشتر نواحی ایران معمول است.
ترکیبات شیمیایی:
اسانس، تانن، اسید رزمارینیک، مواد تلخ
اندام دارویی: برگ و سرشاخه گلدار
خواص دارویی:
اشتها آور، تقویت کننده معده و گردش خون، قاعده آور، تسکین دهنده اعصاب، ضد قارچ، ضد باکتری، ضد درد و تورم، تقویت کننده مو و جلوگیری از ریزش مو، رفع سیاه سرفه های تشنج آور، تپش قلب، میگرن
روش مصرف:
دم کرده: ۲ تا ۴ گرم از گیاه را در یک لیوان آب جوش دم کرده و روزانه ۳ بار برای سرماخوردگی، آنفولانزا، دردهای رماتیسمی، سوء هاضمه، رفع خستگی و سر درد استفاده شود.
کمپرس: پارچه ای را در دم کرده داغ خیسانده و روی محل کوفتگی و کشش عضلات قرار داده، آن را هر دو تا سه دقیقه برداشته و دو تا سه دقیقه قطعه ای یخ قرار دهند.
عوارض جانبی:
در صورت مصرف زیاد سبب افزایش گردش خون و تحریک سیستم عصبی می شود.
مصرف برگ و اسانس رزماری در دوره بارداری باعث سقط جنین می شود.
ادویه جات فوق العاده
فروش محصولات کشاورزی از طریق اینترنت
اطلاعات کلی در مورد شترمرغ