طرح جامع آبخیزداری و مرتعداری شهید بابا حسن
طرح جامع آبخیزداری و مرتعداری شهید بابا حسن یکی از پروژههای بزرگی است که در حوزهی آبخیزداری و مرتعداری در منطقه در حال انجام است. این پروژه بعد از انجام تحقیق و پژوهشهای لازم و بررسی طرح توسط متخصصین در این حوزه با اخذ مجوزهای لازم از سال ۹۴ کار خود را آغاز کرده است. حاج عبدالله جعفری(علی محمد)، مرتعدار و مجری این طرح است.
در این پست گفت و گویی با حاج عبدالله جعفری داشتهایم و او در رابطه با این طرح توضیحاتی را ارائه کرده است.
مهمترین اهدافی که این طرح دنبال میکند، چیست؟
حفاطت از مرتع با مشارکت مرتعداران و احیا مراتع با انجام فعالیتهای بذرکاری، بذرپاشی، احداث فارو و هلالی آبگیر، بوتهکاری، قرق و تغییر گرایش مرتع از منفی به مثبت، افزایش درآمد دامداران با افزایش تعداد دام مجاز، افزایش تولید علوفه از متوسط ۷۸ کیلو گرم در هکتار به متوسط ۲۰۰ کیلو گرم در هکتار، افزایش تولیدات دامی و کمک به اقتصاد کشور، حفظ آب و خاک.
محل این پروژه کجاست؟ از چه تاریخی شروع به کار کردید؟ و در چه متراژ زمین؟
این پروژه در شهرستان خنج و در روستای کورده منطقهی کومهبندی قرار دارد. استارت کار از سال ۸۸ زده شد. و این پروژه قرار است در زمینی به متراژ ۱۳۷۰ هکتار به بهرهبرداری برسد.
پروژه در چه مرحلهای قرار دارد؟
بعضی از بخشهای پروژه مانند بند خاکی به ارتفاع ۸ متر و عرض ۲۰ متر و طول دو هزار متر و همچنین، ۲ واحد استخرجهت جمعآوری و انتقال آب از بندهای خاکی جهت ذخیره آب و آبیاری عرصه تحت کشت، ۴ حلقه چاه کشاورزی و مالداری که بخشی از آب مرتعداران را تامین میکند، گورآب برای کنترل و تقویت آبهای زیرزمین و تامین آب پروژه،تعبیه سیستم نوین آبیاری، بذرکاری با گونه کنار در کانالهای حفاظتی به مرحلهی بهرهبرداری رسیده است.
اما برخی از بخشها پیشرفت ۲۰ تا ۳۰ درصدی دارد و راهاندازی آن در حال پیگیری است که شامل؛کشت جو آبی، یونجه و سورگوم، کشت گیاهان دارویی، احداث نهالستان تولید نهال، پرورش و تکثیر شکار، احداث آغل، حمام ضد کنه، احداث انبار علوفه، احداث کارخانه خوراک دام به منظور تهیه و تامین غذای مکمل دام و شهرک گلخانهای با ظرفیت ۱۲۰ واحد و مساحت هر واحد هشت هزار و ششصد متر، میشود.
از این پروژه چقدر استقبال شده است و چه کسانی بیشترین استقبال را داشتند؟
ایجاد بند انحرافی بر روی رودخانهی بنهستان باعث تقویت سفرههای زیرزمینی و افزایش آبدهی چاههای منطقهی کومهبندی و همچنین حاصلخیزی خاک جهت کشت و کار کلیه این منطقه شده است و این موضوع باعث رونق کشاورزی و سود اقتصادی قابل توجهای برای مردم شده است. مردم منطقه در شروع کار این پروژه اعتراضاتی داشتند که بعد از اجرایی شدن طرح و مشخص شدن محاسن پروژه نه تنها دیدگاه مردم نسبت به پروژه تغییر کرد که طی گفت و گوهایی که با ما داشتند حتی موافقت و رضایت خود را نیز به گوش ما رساند.
از طریق این پروژه چقدر اشتغالزایی صورت گرفته است؟ چند نفر؟
به صورت دائم حدود ۱۰۰ نفر در این پروژه مشغول به کار هستند اما علاوه بر این در فصول برداشت محصول که نیاز به نیروی کار بیشتری هست، تعداد افراد بیشتری بالغ بر ۶۰ تا ۷۰ نفر به صورت فصلی مشغول به کار میشوند. لازم به ذکر در این پروژه ۱۰۰ هکتار زمین زیر کشت است.
ادویه جات فوق العاده
فروش محصولات کشاورزی از طریق اینترنت
اطلاعات کلی در مورد شترمرغ