شاه تره
شاه تره
نام علمی: Fumaria officinalis
نام انگلیسی: fumitory
گیاهی علفی و یک ساله به ارتفاع ۱۰ تا ۴۰ سانتی متر، دارای برگ های شویدی مانند، گل ها خوشه ای به رنگ سفید یا صورتی، برگ های گیاه در حالت طبیعی فاقد بو است ولی اگر در بین انگشتان فشرده و له شود بوی خاصی از آن به مشام می رسد. زمان برداشت محصول از اواخر خرداد تا شهریور می باشد.
پراکندگی این گیاه در برخی از کشورهای اروپایی بخصوص انگلستان و کشورهای آسیایی نظیر هندوستان، پاکستان و ایران (نواحی شمالی، خراسان، تهران، اهواز، فارس و کرمان) می باشد.
ترکیبات شیمیایی:
آلکالوئیدها (فومارین، پروتوپین و…)، اسید فوماریک، ماده تلخ، فلاونوئیدها، املاح معدنی نظیر نیترات سدیم، پتاسیم و کلرور کلسیم
اندام دارویی: اندام هوایی
خواص دارویی: مدر، قاعده آور، صفرابر، اشتها آور، تصفیه کننده خون، ملین، تقویت کننده بدن، دفع بیماری های جلدی، رفع خارش، تقویت کننده معده و کبد، رفع بی خوابی، یبوست، فشار خون، کلسترول و رفع کننده سوء هاضمه
روش مصرف:
دم کرده: ۴ گرم گیاه در یک فنجان آب، روزانه ۲ تا ۳ بار پیش از وعده غذایی. پس از ۱۵ روز مصرف متوالی یک هفته مصرف آن قطع شود.
عوارض جانبی:
مصرف شاه تره به تنهایی برای ریه و معده مضر بوده و باید آن را به همراه کاسنی استفاده نمود. همچنین بیماران مبتلا به حصبه و خانم های باردار از مصرف شاه تره خودداری کنند.
ادویه جات فوق العاده
فروش محصولات کشاورزی از طریق اینترنت
اطلاعات کلی در مورد شترمرغ