چای کوهی (توکلیجه)
چای کوهی
سایر اسامی: توکلیجه، چای چوپان، پشمینه (کلکنه)، گل پشمکی
نام علمی: Stachys lavandulifolia
نام انگلیسی: Betony
چای کوهی گیاهی پایا، در بن چوبی، دارای ساقههای کرکدار متعدد به رنگ سبز یا تقریباً متمایل به خاکستری؛ گلهای خوشه مانند به رنگ صورتی، ارغوانی و بندرت سفید یا متمایل به زرد، کاسه گل لولهای و پوشیده از کرک پرهای بلند، به رنگ سبز تا بنفش تیره و برگها به صورت ساقهای، پهن و دراز و خطی یا سرنیزهای پوشیده از کرک میباشد. این گیاه را در اکثر مناطق کوهستانی ایران می توان یافت و در استان کرمانشاه نیز قابل برداشت است.
ترکیبات شیمیایی:
پلی فنول ها، تانن، فلاونوئید، ایریدوئیدها، گلیکوزیدها، ترپنوئیدها،استروئیدها و دی ترپن ها، اسانس.
اندام دارویی: اندام هوایی
خواص دارویی:
آرام بخش، نشاط آور، تقویت کننده اعصاب، درمان افسردگی، شستشوی کلیه و مثانه، ضد کرم معده و روده، ادرارآور، قاعدهآور و خلط آور، درمان کزاز، اسهال و اسهال خونی، بهترین دارو جهت درد دنبالچه، درد پشت و گردن، تب بر، درمان فلج و سیاه سرفه، مننژیت، درمان کم خونی، اشتهاآور، درمان بیخوابی، درمان سرماخوردگی، درمان بیماریهاى روماتیسمى و درد مفاصل، تقویت و تنظیم دستگاه رحمى و ضد عفونى کننده مجارى ادرار، رفع سردرد، بخصوص میگرن، مدر، دفع سنگ کلیه.
روش مصرف:
دم کرده: ۱۰ تا ۱۵ گرم گیاه خشک در یک لیتر آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دم شود.
عوارض جانبی:
مصرف در زنان باردار ممنوع است.
ادویه جات فوق العاده
فروش محصولات کشاورزی از طریق اینترنت
اطلاعات کلی در مورد شترمرغ